Eesti Kirik 03.08.2022

Eesti Kirik 03.08.2022

Eesti Kirik 03.08.2022

Ülevaade sellest, mida pakub lugemiseks ajaleht Eesti Kirik 3. augustil Issanda aastal 2022

28. augustil tähistati Kolga-Jaanis Villem Reimani Kolleegiumi 20. aastapäeva. Veel meenutati, et tänavu möödub 130. aastat Kolga-Jaani koguduse raamatukogu loomisest, mille loomiseks toonane pastor Villem Reiman panuse andis. 

Muusika algab vaikusest, ütleb Kadrina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson, kes esitles oma duubel-CDst koosnevat plaadikogumikku „Vaikuse vägi. Missa simplex“. Arvutimuusika valmis pikkadel lockdown´i õhtutel. 

Juhtkirjas kirjutab Eesti Kiriku kolleegiumi esimees Kaido Soom hirmutavast ja lootustandvast meediast. Kristlik meedia, näiteks ajaleht Eesti Kirik, vahendab autori kinnitusel julgustavaid ja elujaatavaid uudiseid. 

Kätlin Liimets meenutab kirikulehe hästi korda läinud suvereisi, mis viis bussitäis Eesti Kiriku lugejaid Vormsi saarele.

Kolumnist Toomas Jürgenstein alustab oma arvamusartiklit tunnistusega, et talle on ikka sümpatiseerinud suured usuinimesed, kes on saavutanud autoriteedi, millest ei saa mööda minna ka oponendid. 

Rubriigis „Suveelamus“ usutleme neid vaimulikke, kes oma elamuse said äsja Viljandis toimunud pärimusmuusika festivalil „Juured ja ladvad“.

Rita Puidet meenutab rubriigis „Nädala ringvaade“, et möödunud pühapäeval pühitseti taastatava Tartu Maarja kiriku tornikellad.

Olevipäeval, 29. juulil tähistas Vormsi Püha Olevi kogudus oma kiriku taaspühitsemise 32. aastapäeva piduliku jumalateenistusega, kus jutlustas piiskop Tiit Salumäe. 

Keila, Rannamõisa, Rapla, Saku ja Saue pühapäevakoolilaste ühine laager laagrikeskuses Talu, selle avas praost Jüri Vallsalu.

Tähistades Koeru Maarja-Magdaleena kiriku 734. aastapäeva avati madlipäeval, 22. juulil Koeru kirikuaias omalaadne urnimüür ja kirikus arheoloogiliste leidude näitus. 

Lääne praostkonna vaimulik laulupäev tõi kirikukoorid Ridalasse, kirjutab sündmusest ülevaadet andes kirikumuusik Lia Salumäe, kes on praostkonna muusikatöö koordinaator. 

Vaadake, et keegi teid ei eksitaks, manitseb lehejutluses Rannamõisa ja Randvere koguduste õpetaja Aare Kimmel. Kes on Kristuse päralt, on õiges ja kindlas kohas, lõpetab pastor Kimmel oma jutluse julgustavalt. 

Soovime oma lugejatele kaunist suve jätku ja ikka meeldivaid hetki kirikulehe seltsis!

Lisa kommentaar