Eesti Kirik 06.04.2022

Eesti Kirik 06.04.2022

Eesti Kirik 06.04.2022

Praeguses keerulises maailmas ütleb pühadeperioodi eel Räpina koguduse õpetaja Urmas Nagel jutluses, et peame pidevalt otsustama hea ja halva, õige ja vale, selge ja hämara üle. Igal hommikul saame aga rõõmustada, et Jeesus on tõeline elu. 

Palmipuudepüha tähendusest kirjutab Vigala koguduse õpetaja Kristiina Jõgi.

Intervjuu on andud EKNi uus president, EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Juhtkirjas ütleb Tauno Teder, et kui kurjus on kõige suuremat kahju tegemas, on igal pool näha ja tunda ligimesearmastust, headust, hoolivust ja inimlikkust.

Kolumnis kinnitab Jaan Tammsalu, et meil tuleb usaldada Jumalat, ammutada jõudu jumalateenistustelt ja uskuda ühispalvete muutvasse väesse.

Sõjateemal arutleb ka toomkooli õppealajuhataja Heiki Haljasorg. Ta usub, et osa Ukrainast saabunud õpilasi soovib jätkata haridusteed kirikukoolides. 

Lehes on mitu sünnipäevalugu. Õnnitleme Lääne-Nigula koguduse õpetajat Leevi Reinaru, Montrealis eesti kogudust teeninud Kyllikki Pittsi ja emerituuris olevat Kose koguduse diakonit Rein Keskpaika.

Lugeda saab Harkujärve kogukonnakiriku juures tegutsevast draamastuudiost, raamatust „Elu puu“ ja muustki. Rõõmustame ka, et edeneb Tartu Maarja kiriku taastamine.

Lisa kommentaar