Eesti Kirik 12.10.2022

Eesti Kirik 12.10.2022

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 12. oktoobril 2022

Eesti Kirik 12.10.2022
  • Esilehel kajastame EELK juhatuseesimeeste konverentsi, mis toimus 7.-8 oktoobrini Nelijärvel. Aasta juhatuseesimehe tiitli pälvis Vahastu koguduse pikaaegne juhatuse esimees Andres Murumägi. Vt ka Eesti Kiriku Facebook’i lehel sündmuse fotogaleriid ja koos uue lehenumbriga kodulehele jõudvat videouudist. Vahendab toimetaja Liimets.
  • Kõpu kogudusega on seotud kaks uudist: lõikustänupühal pühitseti Kõpu kirikule kaks uut kirikukella, mille nimedeks said „Armastage tõtt ja rahu“ (Sk 8:19) ning „Palvetage üksteise eest“ (Jk 5:16) ja esmaspäeval kaitses Kõpu koguduse õpetaja Hedi Vilumaa Tartu ülikooli usuteaduskonnas doktoritöö.
  • 8. oktoobril tähistas Eesti Kirjanike Liit oma 100. sünnipäeva. Küsisime teoloogia haridusega kirjanike liitu kuuluvatelt kirjanikelt sel puhul ühe küsimuse.
  • „Kirikufondi 2,5 aasta aktiivse tegevusaja jooksul olen mõistnud, et inimesed tahavad kirikule annetada hea meelega, kuid annetust tuleb inimestelt küsida ning see tuleb neile võimalikult lihtsaks teha, siis saab annetus ka tehtud,“ kirjutab kolumnis Janek Mäggi.
  • Lõikustänupühal tähistati Rootsi pealinnas Stockholmi eesti koguduse 80. aastapäeva. 1942. aastal elas Stockholmis ligikaudu 300 eestlast ning esimene eestikeelne jumalateenistus peeti 11. jaanuaril 1942 Stockholmi Jakobi kirikus. Kirjutab õpetaja Tiit Pädam.
  • „Margitit jagub kirikusse, Kanepi Kodu hooldekodusse ja perekeskusesse, aga õhtuks jõuab ta ikka koju. Kanepisse, sest seal on tema elu keskpunkt,“ kirjutab aasta vaimuliku tiitli pälvinud Margit Lailist toimetaja Puidet.
  • Uudistest jõuab meieni, et Soome Luterliku Misjoniühenduse (SLEY) misjonijuht Ville Auvinen sai koostöömedali ja Paldiski kiriku kell on Nõmmelt üles leitud ning koju tagasi jõudnud.
  • Jutluse on kirjutanud Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja Marek Roots, pühapäeva teema avab Kadrina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson ja pildipalveid teeb oktoobris Tallinna toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru.

Toimetus soovib kõigile head lugemist!

Meeldib 1

Lisa kommentaar