Eesti Kirik 13.04.2022

Eesti Kirik 13.04.2022

Eesti Kirik 13.04.2022

On kätte jõudnud kristluse üks suurim püha ja nii algab leht suure reede teemaga ja lõpetab ülestõusmispühaga. Iga soovija, kes tahab osaleda suure reede ristirännakul, leiab endale sobiva paiga ülevaateloost.

Peapiiskop Urmas Viilma seob juhtkirjas Ukrainas toimuva sõja ja Jeesuse armastuse ning ütleb, et Jeesuse armastus inimese vastu oli suurem kui valu, mida ta pidi ristil taluma.

Avaleheküljel on pilt tema hiljuti ilmunud raamatust „Via crucis. Meie Issanda Jeesuse Kristuse ristitee“ ja mõtisklus suureks reedeks. 

Kaitseväe ja Kaitseliidu peakaplanid Ago Lilleorg ja Peeter Paenurm avaldavad seoses veteranipäevaga ühispöördumises lootust, et tuleb aeg, mil Kristus võidutseb kurjuse üle.

Kolumni kirjutanud Kristjan Luhamets ütleb, et kristliku elu peamiseks takistuseks on saanud isekus, armastuse vastand. Üha vähem tullakse kirikusse selle pärast, et seda on kogudusele vaja.

Kirikuleht näeb oma ühe ülesandena lugeja õpetamist. Kuidas kirikutekstiilid jagavad pühadesõnumit, kirjutab Marju Raabe. Vallo Ehasalu tutvustab ristiteel Jeesuse risti kandnud Siimonat.

Grupp muinsuste uurijaid eesotsas Hilkka Hiiopiga on uurinud Püha Vaimu kiriku altariretaablit ja kirjutavad nüüd tehtud tööst.

Pühadeks valmistuvad ka piiskopid. Uurisime, mida piiskoppide peredes pühade puhul tehakse ja mida lauale pannakse. Kes veel mõtleb, mida perele erilist pakkuda, võib proovida näiteks tugitoolitatart.

Suur intervjuu on Rannu koguduse majandusasjade eest hoolitseva ja oktoobris aasta juhatuseesimeheks valitud Jaan Eensaarega, jutluse on kirjutanud Mustamäe koguduse õpetaja Tiina Klement.

Lisa kommentaar