Eesti Kirik 18.05.2022

Eesti Kirik 18.05.2022

Eesti Kirik 18.05.2022

Koraalimaratonil lauldi Viljandi Jaani kirikus katkematult varasest päikesetõusust hiliste öötundideni. 14. mai pakkus huvitavaid esinejaid ja esitusi ning lõi võimaluse kõigil ise kaasa laulda, seda ka videosilla vahendusel kodust lahkumata.

Ajaleht Eesti Kirik kutsub oma lugejaid suvereisile 29.–30. juunini. Marsruut: Tallinn-Keila-Laulasmaa-Vormsi-Tallinn. Reisikulusid kattev osavõtutasu on 125 eurot.

15. mail toimus Paide Püha Risti kirikus koguduse õpetaja Andres Tšumakovi ametisse seadmise jumalateenistus, mida juhtis piiskop Joel Luhamets, keda assisteerisid praost Katrin-Helena Melder ja õpetaja Enno Tanilas.

Paberleht ei kao kuhugi ja on sellisena paljude lugejate jaoks vajalik, kuid selle kõrval väärib tugevat arendamist järgmisel aastal 100. aastapäeva tähistava ajalehe Eesti Kirik internetiversioon, kirjutab juhtkirjas toimetuse kolleegiumi esimees Kaido Soom.

Ilma Jaani kirikuta ei saa olla juttugi eesti keele ja eesti meele säilitamisest Peterburis, arvavad paljud. Kui selle aasta mais teatas Eesti Kontsert, et lõpetab hoone haldamise lepingu, sest kontserttegevus on Venemaal katkenud, siis Eesti riik on väljendanud selget sõnumit, et Jaani kiriku kui Eestile olulise objekti hoidmiseks otsitakse vahendeid.

Kirikute ootustest erakondadele järgmisteks valimisteks kirjutab kolumnist Alar Kilp, märkides, et järgmise aasta märtsis toimuvate riigikogu valimiste kampaania on tasapisi alanud.

Autasude ja sümboolika komisjoni esimees piiskop Tiit Salumäe kutsub üles märkama ja tunnustama tublisid inimesi. Ta teatab, et 15. augustiks ootab konsistoorium taotlusi kiriku kaastööliste autasustamiseks.

Vanglakaplanid käisid Ukrainas koolitamas, kirjutab justiitsministeeriumi peakaplan Tanel Meiel, kinnitades, et kogu meeskond oli rõõmus võimaluse üle aidata ukrainlasi kohapeal ja sellega seotud risk tasus ennast igati ära.

Rita Puideti kultuurisoovitus tutvustab Taago Tubina Ugalas lavastatud Robert Icke’i näidendit „Arst“, mis käsitleb sügavalt eetilisi teemasid, sh aborti ja surma.

Pandeemia mõju koguduslikule elule tervikuna on täna veel vara hinnata, väljendas praost Jüri Vallsalu oma mõtet Lääne-Harju sinodil Nissis, millest võttis osa piiskop Joel Luhamets.

Mõte, et tegusaid kirikutöös tunnustatakse ka laiemalt nende üldühiskondliku panuse tõttu, jäi kõlama Valga praostkonna sinodil Sangastes, millest võtsid osa kirikuvalitsuse esindajatena peapiiskop Urmas Viilma ja kantsler Andrus Mõttus.

Jumal ei ole kokakoolaautomaat, et paned õige palvemündi sisse ja valitud jook kukub kohe välja, kirjutab lehejutluses Tallinna Peeteli koguduse õpetaja Aare Luup, lisades, et mõne palve täitumine võib võtta aastaid.

Lisa kommentaar