Eesti Kirik 23.03.2022

Eesti Kirik 23.03.2022

Eesti Kirik 23.03.2022

Täna esitleb peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Jaani kirikus oma raamatut „Via crucis. Meie Issanda Jeesuse Kristuse ristitee“, kuhu on temaatilised pildid joonistanud graafik Reti Saks. Tekstid on kasutatavad nii liturgiliselt kui ka individuaalselt.

Sinodite hooaja avas Tallinna Peeteli kirikus toimunud Tallinna praostkonna sinod. Aasta teo tiitli pälvis Mustamäe koguduse jõulumuusikal. Püha Vaimu Sakariase osakoguduse 25 liiget soovivad moodustada iseseisva koguduse.

„Meie inimeste headus ja abivalmidus üllatab ilmselt meid ennastki ning kindlasti ka sõjapõgenikke,“ kirjutab juhtkirjas politsei- ja piirivalveameti kaplanaadi juht Valdo Lust.

Kolumnist Tiina Janno on oma pilgu pööranud sõja eest põgenenud lastele ja TÜ praktilise usuteaduse lektor Kaido Soom jagab oma kogemust psühhosotsiaalse kriisiabi osutamisest sõjapõgenikele.

Noored usundihuvilised panid end möödunud reedel-laupäeval Tartus vabariiklikul usundiõpetuse olümpiaadil proovile. Teemaks oli „Ajatu ajalikkuses“. Olümpiaadi võitnud Tallinna 32. keskkooli abituriendi Kaisi Pillartisõnul oli olümpiaad väljakutse, ent päevad meeleolukad.

25. märtsil tähistame küüditamise mälestuspäeva. Sel puhul on andnud intervjuu massirepressioone uurinud ajaloolane Aigi Rahi-Tamm.

Metodisti Maailmanõukogu peasekretär piiskop Ivan M. Abrahams andis 13. märtsil pikka aega Eesti Metodisti Kirikut juhtinud Olav Pärnametsale üle nõukogu kõrgeima autasu – rahupreemia.

Eesti Piibliselts ja teised Euroopa ning Põhja-Ameerika piibliseltsid on koondanud oma jõu, et toetada Ukraina Piibliseltsi keerulisel ajal. Päevakorral on ukrainakeelsete piiblite ja muu vaimuliku kirjanduse trükkimine. Võimalik on annetada! Küsimustele vastab Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson.

Raamatu „Minu Odessa“ autor Loone Ots kirjutab linna ajaloost ehk kurjusest ja lootusest Odessas. Aastal 2014 püüdis Venemaa pärast Krimmi anketeerimist võtta üle ka Odessa, ent see ei õnnestunud. Sõna saavad ka praegused linna elanikud ehk odessiidid. Loone Ots külastas Odessat viimati detsembris 2021.

Ees seisab paastuaja neljas pühapäev ja pühapäeva teemaks „Eluleib“. Lehejutluse on kirjutanud Märjamaa koguduse õpetaja Illimar Toomet.

Meeldib 1

Lisa kommentaar