Eesti Kirik 25.05.2022

Eesti Kirik 25.05.2022

Eesti Kirik 25.05.2022

Homme on taevaminemise püha ehk suur ristipäev, mis on üks varasemaid kristlikke pühasid, mida hakkas pühitsema juba algkogudus. 

Kevadine sinodihooaeg on lõppenud. Viimased sinodite ülevaated on Saarte, Lääne ja Järva praostkonnast. Oma muljeid jagab peapiiskop Urmas Viilma, piiskop Tiit Salumäe ja piiskop Joel Luhamets.

Taevaminemise pühal saab EELK juurde viis preestrit ja diakoni. Pidulikust jumalateenistusest Tallinna piiskoplikust toomkirikust toimub ka veebiülekanne.

Euroopa Kirikute Konverentsi delegatsioon viibis 9. ja 10. mail Tallinnas, et valmistuda järgmise aasta juunis Eestis toimuvaks peaassambleeks teemal “Jumala õnnistuse all olles tulevikku kujundades”.

Saku Toomase koguduse norralasest õpetaja Magne Mölster, kes 1. mail sai 50aastaseks, tunneb lähedust Piiblis kirjeldatud uskmatu Toomaga, kelle usuotsingud tuletavad talle meelde iseenda teed Jumala ja kiriku juurde.

Aino Leedjärv oli organist, keda Jõelähtme koguduses meenutatakse tänini. Laupäeval, 21. mail peeti tema auks mälestuspalvus ja tutvustati tema poja Lauris Leedjärve mälestusteraamatut “Teekond tähtede poole”.

Läinud pühapäeval, 22. mail valis Lääne-Nigula koguduse nõukogu kogudust teenima Kristo Hüdsi, kes on siin ristitud, leeris käinud ja laulatatud. 

Eesti Katoliku kiriku peapiiskop Eduard Provittlichi (1890-1942) 80. surma-aastapäevaks koostatud rändnäitus on Riigikogus. Koostaja Marge-Marie Paasi sõnul annab see hea ülevaate kirikujuhi elust ja märtrisurmast. 

Inimlik loomus tahab meis aegajalt võimust võtta ja võimust saada, kirjutab lehejutluses Ambla koguduse õpetaja Tõnu Linnasmäe ja lisab, et seetõttu vajame Jumala Vaimu tuge ja abi – et püsida taevase Isa lapse seisuses ja seda mitte minetada.

Eesti Kiriku suvereisile 29.-30. juunini on veel vabu kohti! Tutvume Keila koguduse ja kogukonnalooga, külastame Arvo Pärdi keskust ja naudime Vormsi koguduse külalislahkust.

Lisa kommentaar