Eesti Kirik 27.04.2022

Eesti Kirik 27.04.2022

Eesti Kirik 27.04.2022

Pühapäeval on piiblipüha. Eesti Piibliseltsi läkituses Eestimaa kogudustele öeldakse, et kaks sõjakuud on näidanud piibliseltside ühistöö jätkuvat tugevust ja viljakust. Piibliselts annab ka teada, et ukrainakeelse Piibli heaks on annetatud umbes 23 000 eurot.

Lehe esikülge ilmestab lugu Keila kiriku haruldasest katusest. Katus on kiltkivist, mille plaatidesse on juba tootmise protsessis tehtud augud, et neid oleks võimalik kinnitada.

Skulptor Mati Karmini meelest on Eesti üheks targimaks meheks Toomas Paul. Ta ütleb ka, et kui raadiost hommikumõtiskluste ajal vaimuliku häält kuuleb, siis on see eriline preemia terveks nädalaks. Skulptor on intervjuu Eesti Kirikule andnud aga seoses Toomas Pauli büstiga, mis avati Tallinna Jaani kirikus.

Kirikumuusika liidu juhatuse esimees Tuuliki Jürjo kirjutab muusika tervendavast mõjust ja kutsub juhtkirjas üles lubama sõjapõgenikke tasuta kirikukontsertidele. Ka innustab ta muusikuid mängima ukraina muusikat ja laulma eestpalveid.

Kolumnist Sigrid Põld kirjutab oma igapäevaelust ehk emaks olemise paradoksidest. Kui ta jõuab kirjelduses pühapäevani, siis ohkab, et ees seisab jumalateenistus ja kooriproov, aga kinnitab, et kirikusse minek on ja peab olema inimese vajadus ning elu normaalsus.

Ajakirjanik Sirje Semm meenutab Heino Noort ja Haapsalus peetud mälestuskonverentsi.

Meenutame, et 80 aastat tagasi ähvardas Tallinna Jaani kirikut lammutamine. Toonaseid aprillisündmuseid vahendab Mati Märtin.

Lehe suur lugu on EELK Kirikufondi juhataja Janek Mäggiga, kes lubab, et korda tehakse kõik luteri kiriku sakraalhooned, küsimus on vaid ajas.

Veel saab lugeda veteranipäevast Toris, sellest, et Jõelähtmel taastatakse kiriku orelit. 

Lugeda saab ka hingehoiuveergu, mille on kirjutanud hingehoidja Tuuli Võsa, ning jutlust Valga koguduse õpetajalt Margus Suvelt.

Lisa kommentaar