Eestikeelse kirikulaulu 475. ja lauluraamatu 30. aastapäeva veebikonverents on järelvaadatav

Eestikeelse kirikulaulu 475. ja lauluraamatu 30. aastapäeva veebikonverents on järelvaadatav

Konverents “Eestikeelne kirikulaul 475 ja kiriku laulu ja palveraamat 30. Väliseestlaste panus eesti kirikurahva lauluvarasse” toimus reedel, 12. veebruaril Zoomi keskkonnas.

Kirikumuusika väärikale tähtpäevale pühendatud konverentsi osalisi oli nii siit- kui sealtpoolt ookeani, siis leiti ühiselt sobivaks algusajaks Kanada aja järgi kel 10 hommikul ja Eesti aja järgi kell 5 õhtul. Lauluraamatu koostamisele õla alla pannud inimestel oli suur heameel kokku saada ja kolmetunnise konverentsi ettekannetes jagati meenutusi praeguse lauluraamatu koostamisest ning uudistati ka uue lauluraamatu koostamise hetkeseisu.

Konverentsi avasid Mart Salumäe ja Piret Noorhani. Osalisi tervitas peapiiskop Urmas Viilma EELK omaaegse lauluraamatukomisjoni sekretäri Ivar-Jaak Salumäe tervitusteksti luges ette Mart Salumäe. Meenutushetkel vaadati lõiku Roman Toi ettekandest Tartu Ülikooli aastapäeval 1992.

Konverentsi ettekanded:

„Emakeelse kirikulaulu 475 aastase ajaloo kiirkursus“ –  praost Mart Salumäe

„EELK Lauluraamatukomisjoni tegevusest ja laululehtede kirjastamisest kodumaal“ – piiskop Tiit Salumäe

„E.E.L.K. Lauluraamatukomitee tegevusest“ – õpetaja Gustav Piir

„EELK Lauluraamatukomisjoni tegevusest ja uue lauluraamatu koostamise seisust 2022. aastal“ – assessor praost Marko Tiitus

Vaata konverentsi:

Konverents “Eestikeelne kirikulaul 475 ja kiriku laulu ja palveraamat 30. Väliseestlaste panus eesti kirikurahva lauluvarasse” 12.02.2022

Lisa kommentaar