Järva praostkonna kirikute päevad tulevad taas

Järva praostkonna kirikute päevad tulevad taas

Viis pühakoda Järva praostkonnas on 9-10. juuliks kokku pannud tiheda kultuurikava, et julgustada igaüht üle kiriku lävepaku astuma ja (taas)leidma rõõmu ja rahu.

2021. aastal alguse saanud kirikute päevad Järvamaal on jõudnud uude suvesse veelgi mitmekülgsema kavaga. Kirikud koostöös kultuurikorraldajatega on koostanud programmi, mis sobib just kirikutesse, kuid samal ajal kõnetab kultuurilooliselt nii kohalikku kogukonda kui laiemat üldsust.

Vaimseid rännakuid ja huvitavaid ettevõtmisi leiab kahe-päevasest kavast mitmeid. Olgu selleks tuntud muusikud, loengupidajad või hoopis uued teadmised ja paigad, kuhu varem pole sattunud – iga külastaja leiab kavast omale meelepärast. Kirikus käimine toob rõõmu ja loob rahu. Kirikute päevad on võimalus osa saada kirikuosadusest ka neil, kes igapäevaselt kirikueluga kokku ei puutu või põlvkondlikku sidet kodukirikuga ei oma.

Suvised üritused aitavad seda sidet luua, kasvõi kirikukohvikuid külastades või ekskursioonidel osaledes ja templeid kogudes. Tänu Järva valla ja kirikute tihedale koostööle on kirikute päevade korraldamiseks seatud pikemaajalised sihid, sestap võib julgelt välja hõigata, et kirikute päevad tulevad ka aasta pärast!

Vaata lisa:

Järva valla kirikute päevade tutvustus

Lisa kommentaar