Oikumeeniline palverännak algab 28. augustil Püha kirikust

Oikumeeniline palverännak algab 28. augustil Püha kirikust

EKN3 ehk Eesti Kirikute Nõukogu Noortetöö Nõukogu kutsub kõiki juba seitsmendat korda toimuvale oikumeenilisele palverännakule, mis toimub Saaremaal 26.-28. augustil.

Oikumeeniline rahvusvaheline palverännak toimub korra aastas, kas augusti lõpus või septembri alguses. Tegemist on kolmepäevase üritusega, mis algab reedel kogunemise ja avapalvusega ning lõppeb pühapäeval kohalikus kirikus liturgia, missa või jumalateenistusega.

Palverännak, mille pikkus on 15-20km, algab laupäeval päikesetõusuga. Rännaku käigus külastatakse erinevaid kirikuid, kirikute varemeid ja teisi kohalikke kultuuriliselt tähtsaid paiku. Neid on tavaliselt kokku 10. Alati on ka keegi, kes peatustes neid paiku tutvustab ning osalejate seast on valitud inimesed, kes etteantud teema peale teevad oma traditsiooni kohase palve. Igas punktis loetakse lõpetuseks ka Meie Isa palve ning alustatakse teekonda järgmisesse peatuspaika. Palverännak lõppeb mõnes kirikus lõpupalvusega ning laupäeva õhtusse jääb ka kohalik kultuuriprogramm.

EKNi Noortetöö Nõukogu on korraldanud oikumeenilisi palverännakuid kuus aastat. Palverännakud on hea koht, kus erinevatest kirikutest kokku tulla ning koos palvetada ja koos rännata.

Seekordse palverännaku kava: 

REEDE, 26.08.
17:00 Kohtume EELK Püha Laagrikeskuses.
19.30 palverännalu algus Kuressaare Siioni Kirikus, aadressil Tallinna 45.

LAUPÄEV, 27.08.
06.30 alustame traditsionaalselt päiksetõusuga palverännaku avapalvust EELK Püha Jakobi kirikus. Peale hommikupalvust viib meid buss Tiirimetsa koolimaja juurde, kust palverännak algab.

Palverännaku marsruut on Tiirimetsa – Ütsa -Lõmala sadam – Lõmala-Kaugatoma tee – Massinõmme surnuaed – Salme. Planeeritav rännaku pikkus on 20 km ja 10 peatust, kus tutvume saare ajalooga ning erinevate kirikute ja konfessioonide esindajad omas emakeeles loevad nende traditisoonidele vastava palve. Lõpetame palverännaku EELK Salme kirikus.

*Vajadusel viib buss soovijad Tiirimetsa autode juurde ning teeb tagasiteel peatuse Kuressaares.

PÜHAPÄEV, 28.08.
07:30 avapalvus Püha kirikus. Peale hommikusööki lähme külla nunnadele EAÕK Reomäe Püha Eelkäija Skiitasse. Peale seda tutvume Anna asumiga.
11.00 jumalateenistus EKNK Nelikaare Koguduses, Kaare 6.
13.00 Kuressaare linnuses Vikingite tuur, soovijad ostavad sissepääsupileti endale ise, EKN3 maksab giidi eest.
14:00 Lõuna Nelikaare koguduses.
15:00 palverännaku lõpp.

Oikumeenilise palverännaku teemal vesteldakse ka värskelt eetris olnud Kirikuelu saates. Vikerraadio stuudios on palverännaku korraldaja, Eesti Kirikute Nõukogu Noortetöö Nõukogu esindaja Age Ploom.
Saatejuht on Krista Taim.

Vaata lisa:

http://ekn3.ee/palverannak/

Lisa kommentaar