Paide kogudus sai kauaoodatud õpetaja

Paide kogudus sai kauaoodatud õpetaja

Õpetaja Andres Tšumakov (Foto: EELK arhiiv)

Alates märtsist teenib Paide Püha Risti kogudust õpetaja Andres Tšumakov. Vaimuliku ametisseõnnistamine on 13. märtsil 2022. 

Varasemalt on Andres Tšumakov teeninud diakonina Käru ja Järva-Peetri kogudust ning õpetajana Paide ja Käru kogudust. Alates 2009. aastast on ta Järva praostkonna vikaarõpetaja. 
Andres Tšumakov on lisaks vaimulikutööle pikka aega olnud SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse projektispetsialist ja esindaja Järvamaal, samuti on ta töötanud Käru vallavanemana aastatel 002-2005. Alates 2017. aastast asus Tšumakov juhtima Türi toimetulekukooli (praegune Kevade kool) ja arvati vaimulikuna reservi. Koolidirektorina töötas ta Türil kuni 2021. aasta õppeaasta lõpuni.

Lisaks Paide Püha Risti kogudusele aitab Tšumakov alates märtsist teenida ka EELK Anna kogudust, kus varasemalt tegutses hooldajaõpetajana Järva praost Katrin-Helena Melder. Paide koguduse teenimisel abistas teda Jaanus Tammiste.
Paide Püha Risti kirikus toimuvad jumalateenistused pühapäeviti kell 10 ja Anna kirikus armulauaga jumalateenistused teisel ja neljandal pühapäeval kell 12.  

Lisa kommentaar