Pühapäeva palvesõna

Pühapäeva palvesõna

Õpetaja Anu Konks (Foto: Eesti Kirik)

Täna on Lõikustänupüha. Pühapäeva teema on Igapäevane leib. Palvesõna ütleb Jämaja ja Anseküla koguduste õpetaja Anu Konks.

Kõikide silmad ootavad Sind ja Sina annad neile nende roa omal ajal. Ps 145:15

Aga Jeesus ütles: „Vaadake ette ja hoiduge igasuguse ahnuse eest, sest külluseski ei olene kellegi elu sellest, mis tal on!” Lk 12:15

Aga Jeesus ütles: „Vaadake ette ja hoiduge igasuguse ahnuse eest, sest külluseski ei olene kellegi elu sellest, mis tal on!” Lk 12:15

Aga see on nii: kes kasinasti külvab, see ka lõikab kasinasti, ja kes rohkesti külvab, see ka lõikab rohkesti. Igaüks andku nii, nagu ta süda on lubanud, mitte nördinult või sunnitult, sest Jumal armastab rõõmsat andjat. Jumal on vägev andma teile kogu armu rikkalikult, et teil ikka oleks kõike küllaldaselt ning et te oleksite rikkad iga teo tarvis, nagu on kirjutatud: „Ta on jaganud, andnud vaestele, tema õigus kestab igavesti.” Tema, kes annab seemne külvajale, annab ka leiva toiduseks, teeb rohkeks teie külvi ja kasvatab teie õiguse vilja. Te saate kõigiti rikkaks igasuguse siira headuse poolest, mis meie läbi valmistab tänu Jumalale. Tänu olgu Jumalale tema ütlemata suure anni eest! Aamen

On sügis, oktoobrikuu teine pühapäev, lõikustänupüha. Mõtleme taas tänumeeles peagi mööduva aasta peale. Saakidele, mida salve võime panna, õnnestumistele, kordaminekutele.

Maa on meile seda andnud, päike seda soojendanud,

Armas taevas, armas maa, täname teid lõpmata.

See on ühe lasteaiarühma laste tänusalm igapäevase toidukorra eel. Täname siis meiegi oma Issandat, et Ta meile  kõike igapäevaks vajaminevat  lahkesti on andnud. Täname selle eest, et põllumees tohtis selgi aastal künda, külvata ja sügisel saaki koguda. Et meil on laual igapäevane toit, jook ja ka muu eluks vajalik on olemas. Et me saame käia tööl, meie lapsed koolides ja lasteaedades. Ja kuigi on ka rohkesti asju, mis nõuavad meie inimestelt kannatlikkust ja pikka meelt, on ju oluline see, et elame rahuliku taeva all.

Aga meie kõrval on ka suurt puudust kannatavaid kaasmaalasi. Märkame neid ja püüame toetada neid nii, nagu meil seda on võimalik teha.

Armuaeg on antud meile selleks, et kasvaksime päev-päevalt Tema tarkuses, otsides Jumalariiki. Jh 6:27,29 “Ärge nõutage rooga, mis hävib, vaid rooga, mis püsib igaveseks eluks…   On ju Tema ise on see roog – Eluleib. Kanname siis õpetust mööda meiegi hoolt oma ihu ja hinge eest, et isikliku meeleparanduse läbi valmistuda suureks Lõikustänupühaks, viimseks kohtupäevaks. Minnes vastu sellele päevale rahuliku südame ja rõõmsa ootusega, kui oleme olnud ustavad oma Taevasele Isale.

Palve: Jumal, meie Looja, Sina ei väsi meile andmast oma häid ande, Sinult saame, mida me vajame ja kasutame. Me täname Sind selle eest.. Lase ka oma armu viljadel – õiglusel ja armastusel – küpseda meie sees. Anna meile maast madalast tänulik süda ja õpeta meid Sinu ande kasutama kõigi inimeste heaks. Seda palume Jeesuse Kristuse, meie Issanda läbi.

Lisa kommentaar