Rektoriks valitud Ove Sander ei soovi instituudis järske muutusi

Rektoriks valitud Ove Sander ei soovi instituudis järske muutusi

Õp dr Ove Sander (Foto: Eesti Kirik)

„Meie eesmärgiks on välja arendada tugev rakenduskõrgkool, mis tähendab võrdselt nii akadeemilise kui kutseõppe kõrget taset, sõnastas intervjuus ajalehele Eesti Kirik oma eesmärgi EELK Usuteaduse Instituudi värskelt valitud rektor Ove Sander. „UI nagu ka kirik ei vaja kiireid ja originaalitsevaid muudatusi, vaid rahulikult ja kaalutletult edasiliikumist juba seatud eesmärkide suunas.“

11. jaanuaril kirikuvalitsuse poolt rektoriks valitud õp dr Ove Sanderi visioonis olid olulisel kohal eesseisev akrediteerimine ja kooli majandusliku olukorra parandamine, et kooli töötajate palgad jõuaksid järele Eesti keskmisele palgale.

Leheloo juures olevas kommentaaris ütleb usuteaduse instituudi professor ja arendusjuht Priit Rohtmets, et peab samuti kaht eelpoolmainitut teemat kõrgkooli jaoks praegu kõige olulisemaks, kuid lisab omalt poolt oluliste ülesannetena ka vaimulike täiendõppe teema ning uue arengukava väljatöötamise.

Ove Sander asub instituudis rektorina tööle 14. veebruarist ning paneb selleks ajaks maha praeguse ameti sotsiaalministeeriumi peakaplanina. Samas jätkab Sander tööd nii Nõmme Rahu koguduse õpetaja kui ka kirikuvalitsuse assessorina.

Loe lähemalt:

UI rektorina ei tee Sander revolutsiooni, Eesti Kirik 19.01.2022

Ove Sander sai EELK UI rektoriks, Eesti Kirik 19.01.2022

Lisa kommentaar