Vaimulike konverentsil arutletakse hirmu ja armu teemadel nii kirikus kui ühiskonnas

Vaimulike konverentsil arutletakse hirmu ja armu teemadel nii kirikus kui ühiskonnas

Vaimulike konverents 2020 (Foto: Regina Hansen)

Täna ja homme, 25.–26. jaanuarini 2022 toimub aastase pausi järel Nelijärve puhkekeskuses taas vaimulike konverents. Seekordne kokkusaamine kannab pealkirja „HIRMUST JA ARMUST“. Arutlusele tulevad konverentsi teemaga seotud sõlmküsimused nii kirikus kui ühiskonnas laiemalt.

Kahepäevase vaimulike aasta olulisema kokkusaamise juhatab sisse kell 10 algav jumalateenistus, kus seekord teenivad Võru praostkonna vaimulikud.  Konverentsi avamine on kell 11.30.

Keskpäeval järgneb Zoomi vahendusel peapiiskop Urmas Viilma ettekanne „Hirmu ja armu peegeldused EELK-s: kiriku tänased sõlmküsimused ja väljavaated neile vastamisel“.

Lõunapausi järel kell 14.00 esinevad Tartu Ülikooli usuteaduskonna Vana Testamendi ja semitistika professor Urmas Nõmmik ja EELK Tallinna Jaani koguduse õpetaja, Usuteaduse Instituudi süstemaatilise teoloogia professor Arne Hiob ettekandega „Hirm ja arm Piiblis“. Kell 16.00 teeb isa Christoph Wrembek (Saksamaa) ettekande „Hirmud kirikus“. (Kätlin Liimetsa intervjuu Christoph Wrembek´ga ajalehes Eesti Kirik (15.09.21) SIIT)

Kell 18.15 algavates töötubades arutlevad vaimulikud lähemalt hingehoiu, diakoonia, kiriku ja ühiskonna, Piibliteaduste tõlkimise ja tõlgendamise ning meedia teemadel.

Pidulikul õhtusöögil algusega kell 19.00 kuulutatakse välja uus Vaimulike Konverentsi juhatus, kirikukogu saadikud ja aasta vaimulik ning tutvustatakse uusi vaimulikke. Järgnevad Öökullivestlus ja ööpalvus.

26. jaanuar algab vaimulike harjutustega. Hommikusöögi järel on kell 08.45 jumalateenistus, mille viib läbi Vaimulike Konverentsi juhatus.

Hommikuvõimlemise järel annab lühikese ülevaate Eesti vanglateenistusest vanglate peakaplan Tanel Meiel. Kell 10.15 esineb Tartu Ülikooli usuteaduskonna religioonipsühholoogia professor ja Tartu Ülikooli töötajate nõustaja-kaplan Tõnu Lehtsaar ettekandega „Hirmud ja arm lepitamisel“.  Kell 11.30 on taas vaimulike töötoad, kus jätkatakse eelmise päeva arutelusid.

Lõuna järel kell 14.00 esineb sotsioloogiadoktor Laur Lilleoja ettekandega „Hirmu ja armu peegeldused ühiskonnas: ootustest kirikule koroonapandeemia taustal. Kas kirik suudab oma kätt pulsil hoida?“ Kell 15.30 teeb EELK Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja, meediavaldkonna assessor Anti Toplaan ettekande teemal „Hirmud ja meedia“.

Konverents lõpeb orienteeruvalt kell 16.15.

Lisa kommentaar