Vormsil tähistatakse olavipäeva

Vormsil tähistatakse olavipäeva

Vormsi kiriku katusetööd 2022. aasta suvel (foto: koguduse koduleht)

Eeloleval nädalavahetusel tähistatakse Vormsil sealse kiriku nimepühaku mälestuseks olavipäeva. Jätkuvad ka kiriku katuse renoveerimistööd.

Neljapäeval, 28. juulil algab kell 23  hilsõhtune mälestusjumalateenistus kirikus ja kalmistul. 

Reede keskpäeval peetakse kiriku taaspühitsemise aastapäeva  pidulik jumalateenistus, kus teenib ka piiskop Tiit Salumäe. Järgneb ühine supisöömine kirikuaias. 

Reede õhtul kell 17 algaval muusikalisel jumalteenistusel musitseerib ansambel Triskele.

Algas Vormsi kiriku katuse suurremont

Sel suvel vahetatakse välja kiriku pikkihoone senine, 1988. aastast pärit plekk-katus uue naturaalpunase keraamilise nn hollandi S-kivi vastu. Kivide alla rajatakse tihe tuult- ja vettpidav aluskate, mistõttu sadevesi ei pääse enam ka tugeva tuulega katuse konstruktsioone rikkuma. Uus katus saab olema ka märksa ilusam ja iidse pühakoja arhitektuurile kohasem. Restaureerimistööde projekti on koostanud Rändmeister OÜ.

Selle aasta ettevõetud töid tuleb jätkata järgnevatel aastatel. Plaanis on välja vahetada veel kiriku kooriruumi katusekate, seejärel uuendada välisseinte krohvipinnad ja aknad. Uuendamist vajab kiriku siseviimistlus ja elektrisüsteem.

Kogudus on kiriku remondi rahastamiseks loonud Vormsi Püha Olavi Kiriku Fondi. Selle kaudu on kõigil võimalik anda annetusega oma panus.

Vormsi kiriku remonttöid saab annetusega toetada:

MTÜ Vormsi Püha Olavi Kiriku Fond  
EE272200221077146284 Swedbank
Selgitus: annetus kiriku remondiks
Annetuslaevukesed Vormsi kiriku toetuseks (Foto: koguduse koduleht)

Lisaks on võimalik teha annetus kiriku fondi soetades selleks spetsiaalselt loodud savist laevakujuline küünlaalus. Laevukeses olev küünlavaha on sulatatud kirikus põlenud pühade küünalde jääkidest. Iga laevuke on kordumatu – valminud Vormsi käsitöömeistrite poolt. Annetuslaevukesi on võimalik soetada kirikust või Vormsi Käsitöötoast Hullos.

Kogudus tänab kõiki, kes aitavad kaasa saare pühakoja korrastamisele ja püsimisele.

Lisateavet saab koguduse õpetajalt Ants Rajandolt (antsrajando@gmail.com, telefon: 518 7957).

Lisa kommentaar