Diakonid seatakse ametisse

Diakonid seatakse ametisse

Diakonieksami järel kirikuvalitsuse majas 14.02.2023

Pühapäeval, 19. märtsil pühitseb peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus ametisse viis uut diakonit, kes seejärel seatakse ametisse kogudustes, mida nad teenima hakkavad.

Valentinipäeval andsid EELK Usuteaduse Instituudi pastoraalseminari diakonikoolituse läbinud diakoniameti kandidaadid Aili Ilves, Urmas Koorits, Vesse Seppel, Andres Suurevälja ja Tiia Vene kirikuvalitsuse ees diakonieksami. Peapiiskop Urmas Viilma on otsustanud ordineerida nad 19. märtsil ning valinud selleks puhuks oma assistentideks praost Tauno Toompuu ja õpetaja Jaan Noa.

Samast kuupäevast on peapiiskop Aili Ilvese määranud Viru-Nigula koguduse diakoniks, Vesse Seppeli Harju-Jaani koguduse diakoniks, Andres Suurevälja Randvere koguduse diakoniks ning Tia Vene Käsmu koguduse diakoniks.

Peapiiskopi korraldusel seab piiskop Joel Luhamets Urmas Saupõllu Tartu Maarja koguduse diakoni ametisse pühapäeval, 19. märtsil kell 12 Tartu Maarja kirikus algaval pidulikul jumalateenistusel.

Diakoni amet seisneb evangeeliumi kuulutamises ja ligimese teenimises (Ap 6:1-6; 1Tm 3:8). Diakoni kutsumuseks on kristliku armastuse jagamine vanadele, haigetele, üksikutele ja allasurututele. Diakon osaleb ka jumalateenistuse pidamisel, eelkõige on seal diakoni eesõigus Piibli ettelugemine ja ühise palve juhtimine.

Diakonid on enamasti preestrite abiliseks koguduse üldise elu korraldamisel ja jumalateenistuste pidamisel.


Vaata ka:

Meeldib 3

Lisa kommentaar