Eesti Kirik 01.03.2023

Eesti Kirik 01.03.2023

Eesti Kirik 01.03.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 1. märtsil Issanda aastal 2023

Harkujärve kogudus tähistas 5. aastapäeva. Tegemist on elava kogudusega, kus kiriku uksed on kogukonnale avatud tavaliselt iga tööpäeva pärastlõunal ja mõistagi pühapäeval.

Juhtkirjas kirjutab Kaitseliidu peakaplan Peeter Paenurm, et kaplanitöö on asetanud ta   koguduseõpetaja argipäevast kaugemale vaatama, ning kinnitab, et kirikule on oluline otsida ja hoida kontakti, jagada infot. 

24. veebruari aastapäevaparaadil Tallinna Vabaduse väljakul marssis 23. jalaväepataljoni reservkaplan EELK kantsler Andrus Mõttus. 

Tuhkapäevast, 22. veebruarist palvetatakse Rakveres rahu eest Ukrainas. Palveketis on erinevate konfessioonide kogudused.

Sotheby oksionimaja New Yorgis valmistub müüma väga vana Heebrea Piibli ehk Vana Testamendi käsikirja, teatab semitistika professor Urmas Nõmmik ning täpsustab, et Codex Sassoon 1054, mis on spetsialistide hulgas tuntud ka nime all S1, päritolu ei ole väga kindlalt teada. 

Küsimusele, millega tegeleb teoloogilise arutelu strateegia töörühm, vastab kirikuvalitsuse otsusega töörühma juhiks määratud praost assessor Marko Tiitus. 

Arvamusloo kirjutanud  riigihalduse minister Riina Solman kutsub valima minema, sest see aitab misjonikäsku täita ning siduda ühiskondlikke väärtusi kristliku kultuuri ja mõttemaailmaga.

Eesti Kirik küsis Riigikokku kandideerivalt 7 vaimulikult, kui head on Eesti Kirikute Nõukogu ettepanekud erakondadele. Järelepärimisele vastas 4 kandidaati: Avo Üprus, Mart Salumäe, Anti Toplaan ja Igor Gräzin.

Kokkuvõtte parteide valimislubadustest on teinud peapiiskop Urmas Viilma. Ristiinimese valimislabürint aitab kristlasest valijal üles leida talle sobiva kandidaadi.

Filoloog Anu Saluäär meenutab katkenditega päevaraamatust oma vanaisa, Keila koguduse õpetajat Ado Köögardali, kes pidas 40 aastat oma elust päevikut.

Hingehoiuveerus ütleb Lea Saar, et kristlaste tööriistad peavad olema ülesehitavad. Ta ütleb, et katkist südant saab ravida ainult headuse ja armastusega.

Usust kui Jumala armuannist kirjutab Kärdla koguduse õpetaja Hüllo-Kristjan Simson jutluses. Kõik on võimalik sellele, kes usub, on tänase jutluse sisu.

Lisa kommentaar