Selle nädala hommikumõtiskluste kaasteeline on Toomas Paul

Selle nädala hommikumõtiskluste kaasteeline on Toomas Paul

Õpetaja Toomas Paul (Foto: Vikerraadio)

Alanud nädala hommikumõtisklused Vikerraadios sisustab Tallinna Jaani koguduse õpetaja ja teoloog Toomas Paul. Esmaspäeval ja teisipäeval rääkis vaimulik meie antud hommikute tähendusest igaviku palge ees.

Hommikune käivitamine käib meil reeglina kiirustades, et õigeks ajaks kooli või tööle tormata, tõdes Toomas Paul. Siinkohal tõi vaimulik võrdluseks Fred Jüssi viisi ärgata. Loodusemees on öelnud, et kui ta ärkab, siis ei tõuse ta kunagi üles kohe, sest päevale tuleb mingisugune põhi panna. Vaimulik meenutas ka kunstnik Edgar Valteri sõnu, kes mõtiskles, mis on õnn ning vastas: see, kui saad hommikul pärast ärkamist veel kolm minutit voodis olla. Õpetaja Toomas Paul kutsus nende eeskujul hommikuid väärtustama. Päeva alguse kalleid hetki võiksime kasutada meeleparanduseks ja tänuks selle eest, et Eestimaal on alanud veel üks rahupäev.

Vaimulikud hommikumõtisklused on üks osa hommikusest raadioprogrammist ning on eetris Vikerraadios argipäeviti kell 6.35, nädalavahetusel kell 7.35, Klassikaraadios argipäeviti kell 7.15.

Saated valmivad alates 1989. aastast nädalaste tsüklitena, kus järgemööda saaksid sõna kõikide Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad.

Lisa kommentaar