Eesti Kirik 02.08.2023

Eesti Kirik 02.08.2023

Eesti Kiriku toimetus on kokku pannud ka näitliku juhise sellest, kuidas hõlpsasti digilehe sisu leida.

Suvepuhkuselt naasnud lehetoimetus on kokku pannud uue Eesti Kiriku numbri. Senisest erinevalt ei jõua see aga huvilisteni paberkandjal, vaid digilehena. Seega – kui te kolmapäeval oma postkastist Eesti Kirikut ei leia, siis tuleks kiriku-uudiseid otsida kodulehelt www.eestikirik.ee. Järgmine Eesti Kirik paberil ilmub järgmisel nädalal, 9. augustil.

Pühapäeval, 30 augustil Rannu Püha Martini kirikus koguduse õpetajaks seatud EELK noorim vaimulik Robert Bunder tunnistab Eesti Kirikule antud usutluses, et näeb missiooni osana võtta avalikkuses sõna üldühiskondlikel teemadel. 

Lüganuse koguduse õpetaja ametisse seatud Ulvar Kullerkupp, kes alates 2021. aastast teenis kogudust diakonina, kinnitab Eesti Kirikule, et eelistab oma elus väljakutseid ning ei lepi lihtsama teega. Koguduse teenimist peab ta väljakutseks, mis ületab sütelkõnni.

Paide Püha Risti koguduse juhatuse esimees Joel Rikk räägib MTÜ Murtud Rukkilill soovist rajada Eestimaa südames asuvasse pühakotta mälestusmärk, mis oleks pühendatud küüditatutele. Kodualtari, mille rajamiseks on alustatud annetuste kogumist, pühitsemine on planeeritud tänavu sügisele.

„Just sellepärast, et Eestis ei ole riigikirikut, saab kirik seadusloomes sõna sekka öelda,“ kinnitab Eesti Kiriku kolumnist Vootele Hansen ja lisab, et vabas ühiskonnas on kõigil kodanikel ja neid esindavatel organisatsioonidel see õigus.

23. juulil tähistati Otepää Maarja kirikus oreli 170. aastapäeva ja selle meistri Ernst Carl Kessleri (1808–1863) 215. sünnipäeva. Lisaks orelimuusikale pakuti kuulamiseks sisukaid ettekandeid ning avati orelimeistrile pühendatud mälestustahvel.

8.–9. juulini toimus Eesti ingerisoomlaste XXXII laulu- ja tantsupidu ning päev enne seda leidis aset seminar „Soome ja Eesti vaimulikud 1921–1991 ingerisoomlasi teenimas ja hingehoidu pakkumas“.

Mida teha, kui üksindus murrab, ärevad mõtted ei anna asu ning on tunne, et keegi pole sõber ja piisavalt lähedane? Baptisti Koguduste Liitu kuuluva 3D koguduse pastor Valtrik Pihl selgitab Eesti Kiriku praktikandile Nansy Raudsikule, kuidas tema kogudus aitab noorte elukvaliteeti parandada.

Lehejutluse kirjutab Kadrina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson, kes toetudes kirjakohale evangeeliumist (Mt 25:14–30) püüab vastata elu olulisemale küsimusele: mida teha oma eluga? 

Eesti Kirik soovib oma lugejatele head suve jätku ja loodab, et sarnaselt paberlehega sisaldab huvipakkuvat ka digileht. Tuletame meelde, et digileht ilmub kuu esimesel kolmapäeval ning kolmel järgneval kolmapäeval ilmub Eesti Kirik taas paberkandjal.

Meeldib 2

Lisa kommentaar