Eesti Kirik 08.11.2023

Eesti Kirik 08.11.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 8. novembril Issanda aastal 2023

Laupäeval kogunesid Saku Toomase kirikus toimunud misjonifoorumile need inimesed, kes soovivad senisest tulemuslikumalt täita misjonikäsku. Kuulutada rõõmusõnumit senisest tulemuslikumalt.

Isa valik on turvatunnet luua või lõhkuda, kinnitab juhtkirjas kaitseväe peakaplan Ago Lilleorg. Ta tuletab meelde, et ajaloos on mehe rolliks olnud nii oma isikliku kodu kui ka oma riigi kaitsmine.

Millal on rahvus ja religioon – nii islam, kristlus kui judaism – sedavõrd koos, et ühe võitlus on ka teise oma, küsib kolumnis Alar Kilp

Septembris koos abikaasa Riinaga juubelit tähistanud Jüri koguduse õpetaja Tanel Ots on suurpere isa. Kuidas mahub tema ellu üheaegselt koguduse ja omavalitsuse juhtimine, räägib ta Eesti Kirikule antud intervjuus.

Ajaleht Eesti Kirik on tänu kampaania „Eesti Kirik 100 – anneta 100 eurot“ annetajatele uuenemas. Toimetus valmistab ette uut digilehe keskkonda, kus tekib ka digitellimuse võimalus. Küsime, mida arvab sellest lugeja.

Muinsuskaitseameti aastaauhindade laureaadid on selgunud. Kirikuleht tõstab fookusesse pühakodadega seotud projektid. 

Tänavu nägi raamatusarja „Bibliotheca Mediaevalis“ trükivalgust üks ajatumaid kirjavahetusi. „Isiklikud kirjad“ on eesti keelde tõlkinud klassikaline filoloog Kaarina Rein, raamatut tutvustab teoloogiamagister Mariina Viia.

Alates homsest on kuu lõpuni Märjamaa rahvamajas avatud kohaliku koguduse õpetaja Illimar Toometi fotonäitus „Katust on vaja“. Millal Illimar Toometist harrastusfotograaf sai ja mida ta hea pildi kättesaamiseks oluliseks peab, sellest räägib ta Eesti Kirikule antud intervjuus.

Lehejutuses tuletab Vigala koguduse õpetaja Kristiina Jõgi meelde, et Jeesus ütles sageli oma õpilastele: ärge kartke! „Inimesed kardavad selle maailma asju. Kardavad sõda, looduskatastroofe, kliimamuutusi, kardavad teisi inimesi… Ainult ühte ei karda paljud inimesed üldse – see on Jumal“.

Lisa kommentaar