Eesti Kirik 19.04.2023

Eesti Kirik 19.04.2023

Eesti Kirik 19.04.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 19. aprillil Issanda aastal 2023

Puhja seltsimajas kogunesid kõik need, kes on oma mureks võtnud küsimuse, kuidas saada korda Elva valla territooriumil asuvate luterlike kirikute katused. Riigilt on saadud suur toetusrahastus, nüüd on vaja omafinantseeringut.

Kiriku rollist sõjaajal kirjutab juhtkirjas kaitseväe peakaplan kapten Ago Lilleorg. Ta kirjutab, et kuna Eesti on kaetud kirikute ja koguduste võrgustikuga, siis on olemas taristu kiriku- ja kogudusehoonete näol.

Milline seos on vanal pintsakul kliimaga, seda selgitab kolumnist Toomas Jürgenstein oma kliimateoloogiat tutvustades. 

Pühapiltidel on kuulavad silmad, kinnitab arvamusartiklis Tuhala koguduse õpetaja Tauno Kibur, aga lisab, et noid silmi peab oskama näha.

Orelimuusika austajad kogunesid 14. aprillil Tallinna Nigulistes, kus sarjas „Eesti orelid“ esitleti järjekorras teist vinüülplaati, millel oreliprofessor Andres Uibo soleerib Niguliste kiriku orelil.

Pärast 12 aastat Kanada Toronto Peetris koguduse teenimist ja Põhja-Ameerika praostkonna praosti ameti pidamist naaseb õp Mart Salumäe suvel kodumaale. 

Ülestõusmispühade järgsel teisipäeval toimus Saku kirikus Lääne-Harju praostkonna sinod, kus praostiks valiti tagasi Jüri Vallsalu ja abipraostiks Mihkel Kukk.

Jätkame kirikuloolase Priit Rohtmetsa järjelooga „Vooludest kirikus – enne ja nüüd“. Saame lugeda, et selle sajandi esimesel kümnendil muutsid väärtusküsimused senist pilti. 

Eesti Kirik soovib oma lugejatele õnnistusrikast ülestõusmispühade järgset aega!

Lisa kommentaar