Eesti Kirik 24.05.2023

Eesti Kirik 24.05.2023

Eesti Kirik 24.05.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 24. mail Issanda aastal 2023

Esileht kajastab Amblas toimunud Järva praostkonna laulupäeva, kus üle 90 laulja laulis hingest ja südamest, kirjutab praostkonna muusikatöö sekretär Ave Prints. Üheksa kollektiivi seas laulis ka pastorite ja töötegijate ansambel Püha Müristus Omal Viisil.

Usuteaduse instituudi dekaan Randar Tasmuth kirjutab, et Piiblit tundmata ja Püha Vaimu toime all olemata on tervete rahvaste arusaamine tõest hägustunud. Ta tõdeb, et muutuse inimeste ellu saab tuua meeleparandus.

Lehe keskne lugu on Tallinna Niguliste kirikus avatud näitusest. Kunstnik Michel Sittow oli 15.–16. sajandi vahetusel üks Euroopa tunnustatumaid portretiste, kes oli sündinud Tallinnas ja tegutses linnas meistrina kahel perioodil.

Üks suuremaid väljakutseid meile on mitte tormata edasi, aga ka mitte tahta tagasi, kirjutab juhtkirjas assessor Ove Sander.

  1. mail seati ametisse Saku koguduse abiõpetaja Ariel Süvari. Tema esimeseks ettevõtmiseks koguduse on saanud osadusgrupi kokkukutsumine, et kiiresti kasvavas Saku koguduses tekiksid omavahelised sõpruskonnad.

Pöide kirikusse jõudis kauaoodatud orel, mille ehitas ümber orelimeister Hardo Kriisa, kes tunnustab väikest kogudust ja selle õpetajat: „ Pöide koguduse õpetaja Veiko Vihuri on väga toetanud seda ettevõtmist. Ka tema teenitava Saaremaa Jaani kiriku oreli, mis oli täiesti korrast ära, tegin õp Vihuri eestvedamisel korda ja päris kena pill sai“.

Möödunud aastast tehti kokkuvõte Ida-Harju ja Lääne praostkonnas toimunud sinoditel.

Lugeda saab sedagi, et Narva-Jõesuus tähistati koguduse iseseisvumise 120. ja taasasutamise 30. aastapäeva.

Jutluse on lehele kirjutanud Viimsi koguduse õpetaja Mikk Leedjärv, päevateemal on mõtisklenud Joel Siim ja lehekülge kaunistab Andres Lehestiku foto õunapuuõiest.

Lisa kommentaar