Eesti Kirik: Meie kirikumuusikutel on hea hoog sees …

Eesti Kirik: Meie kirikumuusikutel on hea hoog sees …

Koos assessor Marko Tiitusega (talaaris, keskel) on foto jaoks poseerimas KML juhatuse liikmed Eve Padar (paremalt), Anneli Klaus, Aivi Otsnik, Kadri Ploompuu, Kersti Petermann, Tuuliki Jürjo (esimees) ja Pille Metsson (abiesimees). Foto: Liina Raudvassar/Eesti Kirik

27.-28. oktoobrini Otepääl, Pühajärvel ja Kanepis toimunud kirikumuusikute konverents toetus kolmele märksõnale: EELK Kirikumuusika Liit 30; kirikupäev ja vaimulik laulupäev Viljandis 2024; EELK uus lauluraamat.

Kuidas on osa võtta jumalateenistusest, kui suur kirik on täidetud inimestest, kes laulavad kõvasti ja hästi, sellest sai aimu möödunud nädala reede ennelõunal Otepää Maarja kirikusse jõudnu. Kell 11 toimus seal kirikumuusikute tänavuse konverentsi armulauaga avateenistus.

Vaimulikena teenisid meie kirikus kirikumuusikatööd kureeriv assessor praost Marko Tiitus, Valga praostkonna praost dr Mart Jaanson, Põltsamaa koguduse õp Markus Haamer ja Laatre koguduse diakon Urmas Koorits. Orelil mängis Anna Humal.

Jutluse pidas praost Mart Jaanson, kes toetudes kirjakohale 1Sm 16:21-23 alustas küsimusest, milleks on muusika loodud. Arutledes erinevate vastusevariantide üle jõudis ta mõtteni, et muusika on nagu Jumala palsam  rõhutud inimhingele – see leevendab ajutise valu, aga päris terveks ei tee.

Loe toimunust pikemalt ajalehest Eesti Kirik.

Meeldib 1

Lisa kommentaar