Eestit külastab Konstantinopoli patriarh Bartolomeus

Eestit külastab Konstantinopoli patriarh Bartolomeus

Patriarh Bartolomeus Tallinnas 18. juunil 2023. (Foto: Albin Hillert/CEC)

12.-20. septembril viibib Eestis Tema Pühadus oikumeeniline patriarh Bartolomeus, kes kohtub siin ka peapiiskop Urmas Viilma ja teiste Eesti kirikujuhtidega.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku (EAÕK) kodulehe andmeil külastab külastab Tema Pühadus septembrikuise pastoraalvisiidi käigus Tartut, Värskat, Valgat, Pärnut, Hiiumaad, Tallinna ja Aruküla. Igas visiidi peatuspaigas peetakse liturgia või palvus ning patriarh kohtub õigeusukiriku rahvaga ning omavalitsusjuhtidega.

Värska lauluväljakul teenib patriarh Bartolomeus 16. septembril vabaõhuliturgial ning Patriarh osaleb ka Hiiumaal Puski Kristuse sündimise kiriku taasavamisel ja Harjumaal Aruküla püha Kolmainu kiriku taasavamisel.

Visiidi lõpus kohtub patriarh Bartolomeus Eesti Kirikute Nõukogu presidendi Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskopi Urmas Viilmaaga ja teiste EKN-i liikmeskirikute esindajatega ning osaleb oikumeenilisel jumalateenistusel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus.

Neljandat korda Eestit külastava patriarhi tänavune visiit on pühendatud Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku sajandale aastapäevale.


Loe lisa:

Meeldib 1

Lisa kommentaar