Kaarli Kool sai koolitusloa ka gümnaasiumiastmes tegutsemiseks

Kaarli Kool sai koolitusloa ka gümnaasiumiastmes tegutsemiseks

Foto: Kaarli Kooli leht Facebookis

Kaarli Kool sai haridus- ja teadusministrilt loa tegutseda ka gümnaasiumiastmes. Kaarli Kool on Tallinna Kaarli koguduse juures tegutsev kristlikule maailmavaatele toetuv erakool, mis on avatud kõigile peredele koguduslikust kuuluvusest sõltumata.

Gümnaasiumiaste alustas Kaarli Koolis koostöös Rocca al Mare Kooliga õieti juba 2022/23 õppeaasta sügisel: siis sündis Rocca al Mare Kooli Kaarli õppekoht (Kaarli Gümnaasium). Algavast õppeaastast jätkab Kaarli Kool ka gümnaasiumiastmes hariduse andmist juba iseseisvalt.

Kaarli Kooli missiooniks on aidata ja toetada lapse arengut lähtuvalt tema ealistest iseärasustest ning arvestades tema individuaalsust. Tihedas koostöös kodu, kiriku ja ühiskonnaga loome arendava ja turvalise keskkonna uute teadmiste ja oskuste omandamiseks ning kindla väärtussüsteemi kujunemiseks.

Kool on orienteeritud eelkõige perekondadele, kes peavad oluliseks kristlikku maailmavaadet ning lähtuvad oma kasvatuspõhimõtetes kristlikust väärtussüsteemist.

Kaarli Kooli eesmärgiks on olla sellise väärtuskeskkonna kandja, mis kujundab noore inimese elutervet suhet teda ümbritsevasse ja iseendasse. Lisaks teadmistele ja oskustele loob kool pinnase lapse väärtushinnangute kujunemiseks.

Eesti luterlikest koolidest jätkab uuest õppeaastast iseseisvalt ka Põlva Jakobi Kool.


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar