Koolikaplan Marek Roots: “Noorte juurde minnes pead olema valmis ka haiget saama.”

Koolikaplan Marek Roots: “Noorte juurde minnes pead olema valmis ka haiget saama.”


Pereraadio saates Sõdalase tund: vaimulikuna kirikus ja koolis jagas augustikuu viimasel päeval oma tööalaseid kogemusi EELK Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja Marek Roots, kes on ühtlasi ka Tartu Luterliku Peetri Kooli kaplan. Teda usutles sarja autor, EELK Sangaste ja Laatre koguduste õpetaja Tanel Meiel.

“Noortega suheldes loevad siirus, ausus ja lihtsus,” sõnab koolikaplan Marek Roots. “Sa pead nende juurde minema enda pea ka pakule pannes. Nad võivadki sind solvata, nad võivad küsida ootamatuid, võib-olla sinu jaoks ka inetuid küsimusi – eks ole, nii ei sobi ju küsida – sa pead noortega suheldes olema valmis ise ka haiget saama. Kui sa neid asju ei kannata, siis ei ole mõtet nende juurde minna.”

Saade on Pereraadio eetris 31. augustil kell 22 ja kordus 1. septembril kl 16. Järelkuulamiseks leiab saate arhiivist kuupäevaga 26.10.2022 (.mp3) või kuulata otse siit:

Teadmiste päeva hommikul kell 8.30 on Pereraadio eetris taas kord vaimulik Tanel Meiel, kes algavast õppeaastast juhib Valgamaal kaht kooli ning 2023. aasta Põlvamaa hariduse sõber, Põlva Jakobi kooli õpetaja Maren Jaakmees, kellega tuleb juttu sel aastal iseseisvaks õppeasutuseks sirgunud Põlva Jakobi koolist.

Meeldib 1

Lisa kommentaar