Hingehoidjad vahetavad konverentsil kogemusi kriisiajast ja tööst eesliinil

Hingehoidjad vahetavad konverentsil kogemusi kriisiajast ja tööst eesliinil

3.- 4. veebruaril kogunevad hingehoidjad Tartus Pastoraadis toimuvale töökonverentsile „Kriis meis endas ja meie ümber“. Konverentsi korraldavad ühiselt sotsiaalministeeriumi kaplanaat ja Hingehoiukeskus. Osalejaks registreerida saab konverentsile kuni 25. jaanuarini.

Kolm aastat kestnud kriisis on hingehoidjate, kaplanite ja vaimulike töö olnud ja on jätkuvalt eesliinil, igal pool, kus kriis inimesi kõige rohkem puudutab: haiglas, hooldekodus, koguduses, telefoninõustajana, Ukraina pagulaste toetajana ja mujalgi.

“Nii nagu on meie töös abiks teadmiste ja oskuste täiendamine, on täna veel olulisemgi kokku saada, rääkida oma kogemustest, jagada, üksteisele silma vaadata, olla osaduses. Et jaksata meie pingelises ärevas ajas abivajajate hingi hoidja. Ja omaendagi hingevajaduste eest hoolt kanda,” kutsub sotsiaalministeeriumi vaimse tervise osakonna nõunik-peakaplan Katri Aaslav-Tepandi kõiki selle töö tegijaid omavahel kokku saama.

Konverentsile esinevad ja juhivad teemasid suure töökogemusega oma ala professionaalid: kriisi- ja traumaterapeut Maire Riisi, kliinilise psühholoog Triinu Niiberg-Pikksööt, hingehoidja ja superviisor Kai Jõemets ja hingehoidja, kriisinõustaja ja pereterapeut õp Naatan Haamer. Konverentsil saab osaleda nii ühel kui kahel päeval.

Konverentsi programm ja registreerimise info

Lisa kommentaar