Luterliku Maailmaliidu presidendiks valiti piiskop Henrik Stubkjær

Luterliku Maailmaliidu presidendiks valiti piiskop Henrik Stubkjær

Lutrliku Maailmaliidu uus president piiskop Henrik Stubkjær (Foto: Albin Hillert /LML)

Täna, 16. septembril Krakowis toimuva Luterliku Maailmaliidu (LML) 13. assambleel ütles Henrik Stubkjær üleilmse luterlike kirikute osaduskonna uueks presidendiks valimise järel, et LML-i töö jätkub tema juhtimise all neljal põhisuunal: töö abivajajate ja rõhutute heaks, ühised algatused misjonitöös, teoloogilised arutelud ning oikumeeniline koostöö.

Enne valimist piiskopiks aastal 2014 oli Stubkjær ligi kümme aastat sekretär Taani humanitaarorganisatsioonis DanChurchAid (DCA). Alates LWF 12. assambleest Namiibias on ta olnud LML juures selle organisatsiooni ülemaailmset tööd juhtiva nõukogu ja täitevkomitee liige. Stubkjær on juhtinud ka organisatsiooni ACT Alliance. Taanis on ta eestvedaja organisatsioonis, mis toetab kodutuid mehi, aidates neil ületada alkoholi- või narkosõltuvust.

Lisaks pühendumisele diakoonia- ja humanitaartööle peab Stubkjær oluliseks oikumeenilist kaasamist ning teoloogilise hariduse edendamist. 2016–2019 oli ta Taani kirikute nõukogu esimees. Viborgi piirkonnas on ta aidanud osutada abi idaeurooplastest õigeusklikele, varjupaigataotlejatele ja teiste uskude esindajatele.

Stubkjaer seatakse ametisse koos nõukogu liikmetega assamblee lõpujumalateenistusel teisipäeva pärastlõunal, 19. septembril. Nõukogu esimene koosolek uue presidendi juhtimise all toimub kolmapäeval, 20. septembril.

Lisa kommentaar