Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru saab presidendilt teenetemärgi

Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru saab presidendilt teenetemärgi

Õpetaja Leevi Reinaru (Foto: Toomas Nigola)

President Alar Karis tunnustab tänavu vabariigi aastapäeva eel riikliku teenetemärgiga 167 inimest, kelle töö ja tegevus on aidanud muuta Eestit paremaks, kaitstumaks, sõbralikumaks ja hoolivamaks. Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvis EELK Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru.

Peapiiskop Urmas Viilma tunneb luterliku kiriku väärika vaimuliku tunnustamise üle tänulikkust: „Leevi ise ei ole tähelepanu otsija ja tavaliselt need inimesed jäävad ka teiste varju. Seda suurem on heameel, et Leevit on tunnustatud ja märgatud.”

Riigipealt kõrge tunnustuse saanud ametivenda iseloomustas peapiiskop nõnda: “Leevi kohta saab kindlalt öelda, et ta on ustav, kohusetundlik sulane Issanda viinamäel – on see siis tema töö Lääne-Nigula koguduses või mujal Lääne praostkonnas, on see EELK Misjonikeskus, mida ta piltlikult küll oma õlgadel või süles kandnud, eest vedades või tagant lükates edendanud kõik need aastakümned. Arvan, et ei leidu kedagi, kes söandaks kahelda, et tunnustus läks õigesse kohta.”

Peapiiskop lisas, et Leevi Reinaru on pärit kristlikust perest ning juba tema isa oli misjoneeriva mõtteviisi esindaja ja täideviija. Sellesama misjoneeriva vaimsuse on vaimulik omakorda pärandanud oma lastele.

Viilma tõi esile, et president Alar Karis on oma ametiaja jooksul juba kahel aastal järjest leidnud kirikust tunnustatavaid. „See näitab, et kirik on loomulik osa ühiskonnast, kelle tööd ja panust läbi tunnustatavate ka tähele pannakse,“ lausus peapiiskop Urmas Viilma  ja lisas, et see võiks olla edasisekski innustuseks kogudustele ja kiriku asutustele oma töötegijaid märgata ning tunnustamiseks esitada.

Palju õnne ja õnnistust auväärsele vaimulikule ka e-Kiriku toimetuse poolt!

Loe lisa:

Leevi Reinaru 65, e-Kirik 07.04.2022

Meeldib 2

Lisa kommentaar