Piibel köögis: põrgust, igavikust ja lootusest läbi Sõna ja kehakinnituse

Piibel köögis: põrgust, igavikust ja lootusest läbi Sõna ja kehakinnituse

Õpetaja Triin Käpp (Foto: Johannese Sõnumid)

Haapsalu Johannese koguduse sündmuste sari Piibel köögis toimub kord kuus. 2023. aasta esimesel kokkusaamisel uuriti Piiblit ja kokati ühiselt õpetaja Kristel Engmani kaunis kodus Nurga talus. Piiblitunni pidas Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp. Käsitletud küsimused olid: Mis on põrgu? Kus on põrgu? Mida me põrgu kohta teame? Kas piiblis räägitakse põrgust? Mis saab inimesest peale surma? Kui pikk on igavik? Mis on meie hirmude lähtepõhjus?

Kehakinnituseks valmistati koguduseliikme Maria Straussi juhatusel vaarao spinatisuppi, mille retsept on legendi kohaselt leitud vaaraode hauakambri seinalt. Peidetud aardega brownied tuletasid aga meelde, et ka suurimas pimeduses on lootus. Looja arm on täis üllatusi.

Järgmine “Piibel köögis” on 11. veebruaril kell 12 Haapsalu pastoraadis (Suur-Lossi 1).

“Piibel köögis” retseptid:

Vaarao spinatisupp 4 inimesele.

Vaja läheb: 1 l kanapuljongit; 450 g spinatit; 2 sl oliiviõli; 3 küüslauguküünt; 1 sl jahvatatud koriandrit; 2-3 sl nisujahu; soola ja musta pipart.

Kuumuta puljong, lisa peeneks hakitud spinat ja lase keema. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Haki küüslauk peeneks ja pruunista õlis. Lisa koos koriandriga supile ja sega korralikult. Lahusta jahu vähese veega ja lisa supile, samal ajal pidevalt segades. Lisa sool ja pipar ja lase veel kord keema.

Keskööbrownie koos peidetud varandusega, 12 tk.

Foto: Johannese Sõnumid

Loe lisa

Vaja läheb: 180 g tumedat šokolaadi; 110 g võid või margariini; 190 g tuhksuhkrut; 65 g nisujahu; 3 suurt muna; 3 suurt munakollast; 120 g kuld- või hõbeströsseleid.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri muffinivorm võiga või aseta sinna pabervormid.

Sulata šokolaad ja või ühtlaseks massiks. Lisa tuhksuhkur ja jahu. Vahusta munad ja munakollased ning lisa šokolaadimassile.

Täida muffinivormid poolenisti, raputa vahele strösseleid ja kata ülejäänud taignaga. Küpseta 8-10 minutit, kuni brownie servad on küpsenud. Keskelt võib jääda vedelaks. Lase 2 minutit jahtuda ja eemalda muffinid vormist.

Loe lisa:

Haapsalu koguduse kuukiri Johannese Sõnumid, veebruar 2023

Lisa kommentaar