Põrandapildid aitavad kogeda Piiblit kõigi meeltega

Põrandapildid aitavad kogeda Piiblit kõigi meeltega

„Kui soovid oma koguduse rühmaga kogeda ja mõista piiblilugusid nii, et jutustus köidaks kõiki meeli ning seeläbi puudutaks hingesügavusi, siis võid kasutada põrandapildi meetodit,“ tutvustab SA Eesti Diakoonia projektijuht Kadri Kesküla põnevat koosloomeviisi, mida tutvustab nüüd ka eestikeelne raamat.

Aulikki Mäkineni raamatu „Põrandapildid“ väljaandmiseks eesti keeles tegi ettepaneku kirikuõpetaja Tiina Ool, kes koos mitmete kaaslastega on seda meetodit kasutanud kirikutundides intellektuaalsete erivajadustega inimestega. Norra annetajate, Norra Misjoniseltsi ja eestvedaja Rune Rasmusseni toetusel on nüüd võimalik põrandapiltide meetodit ka eesti keeles õppida ja ellu rakendada.

Vaata ja lae raamat oma arvutisse SIIT (PDF)

Põrandapildi loomine kaasab osalejat tervikuna. Meetod töötati algselt välja lastele lugude jutustamiseks, kuid olles avatud ja lähtudes osalejate võimetest kujuneb põrandapildist meeliülendav koosloome kõigi jaoks.

Lisatud videos tutvustas Tiina Ool meetodit diakooniatööd tegevatele kolleegidele Laulasmaal mullu novembris toimunud koolitusel.

Lisa kommentaar