Pühapäeva palvesõna

Pühapäeva palvesõna

Õpetaja Annely Neame (Foto: Tallinna Jaani koguduse ja kiriku Facebooki leht)

Täna on ülestõusmisaja 3. pühapäev, veteranipäev. Pühapäeva teema on „Hea Karjane“. Palvesõna ütleb Tallinna Jaani koguduse abiõpetaja Annely Neame.

„Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu“ (Jh 10:11a, 27–28a).

Tänasel pühapäeval on palju ilusaid nimesid ja heal lapsel ongi mitu nime. Kas saab olla veel midagi paremat Jumala halastusest? See on tänase päeva esimene nimi – „misericordia Domini“, ‘Issanda halastus’. See on suur halastus, et me oleme täna hommikul võinud üles ärgata ja silmad lahti teha. See tähendab, et Jumal mõtleb meie peale ja Tal on meeles, et ilma Temata me ei saa elada. Isegi kui mõni oma arrogantsuses ja ignorantsuses arvab, et teeb Jumalale Teda uskudes teene. Tegelikult on üsna vastupidi – Jumal usub meisse, Ta tuleb ja otsib Tema juurest eemale ekselnud üles nagu Hea Karjane. Ja see on tänase päeva teine ilus nimi – Hea Karjase pühapäev. Jeesus on just selline karjane, kelle häält tunnevad kõik Tema lambad ja selle peale Tema juurde kokku kogunevad. Ärme siis tema juures koos olles üksteist sabast hammusta, vaid näitame ka üksteise vastu üles samasugust halastust ja armastust, millega Tema meid on armastunud ja meie peale juba halastanud.

Ja veel kolmas nimetus on tänasele päevale antud – veteranipäev. Tänase päeva puhul panevad paljud rinda sinilillemärgi ja avaldavad tänu nendele, kes on osalenud kellegi kodumaa kaitsmisel. Paljud meie oma rahva pojad ja tütred on appi tõtanud teistele riikidele, kui nad on olnud rünnaku all. Viimastel aastakümnetel on eestlased osalenud välismissioonidel erinevates paikades: Horvaatia, Liibanon, Bosnia ja Hertsegoviina, Kosovo, Kesk-Aafrika Vabariik, Iraak, Afganistan, Mali, Iisrael, Süüria, Makedoonia, Adeni laht ja Vahemeri. Nii on Eesti andnud oma panuse rahu säilitamisse. Ukrainat me toetame vabatahtlikult ja seisame ukraina rahva vabaduse ja Ukraina riigi iseseisvuse eest. Usume ja loodame, et juba varsti võivad kõik seal võõrleegioni kooseisus sõdivad Eesti pojad olla samuti veteranistaatuses ja tulla koju tagasi.

Palve: Jeesus, Sina oled Hea Karjane ja Sina kogud meid kõiki kokku enda juurde. Sa annad meile juua elavat vett ja kosutad ning taastad meid. Sinuga koos ei ole meil millestki puudust, me ei karda, vaid hoopis headus ja heldus ajavad meid taga. Sinuga koos ei karda me kurja, Sina trööstid ja aitad meid ka. Aamen.

Palvesõna on avaldatud Tallinna Jaani koguduse ja kiriku Facebooki lehel.

Lisa kommentaar