Raplas kogunes Lääne-Harju praostkonna sinod

Raplas kogunes Lääne-Harju praostkonna sinod

Lääne-Harju sinodil koosolek Rapla kogudusemaja saalis 08.11.2023 (Foto: Urmas Viilma)

Mõnes praostkonnas toimuvad sinodid ka sügiseti. Sageli toimuvad sügissinodid rohkem konverentsi või seminari vormis, et kuulata ettekandeid ja arutleda olulistel teemadel. Kolmapäeval toimus Raplas Lääne-Harju praostkonna sinod.

Sinod algas jumalateenistusega Rapla Maarja-Magdaleena kirikus. Jutlustas Saku koguduse õpetaja Magne Mølster, armulaua pühitses peapiiskop Urmas Viilma ja jagas seda koos praost Jüri Vallsaluga. Kaasa teenisid teised praostkonna vaimulikud.

Sinodi koosolek toimus Rapla kogudusemajas. Planeeriti Lääne-Harju praostkonna 2024. aasta ühiseid sündmusi ja võeti vastu 2024. aasta eelarve. Peapiiskop Viilma pidas ettekande eelseisvate piiskoppide valimiste teemal.

Pärast lõunat kuulati kahte ettekannet, mis haakusid looduhoiu teemaga. Ettekande “Loodu(s)hoid ja kirik” pidas Rannamõisa koguduse liige Peep Siim ja ettekande teemal “Metsade süsinikuprojekt kirikutele” Kihelkonna koguduse liige Ardon Kaerma.

Peapiiskop Urmas Viilma tõdes toimunu üle oma sotsiaalmeedia-lehel reflekteerides, et keskkonna- ja looduhoiuteemad on ka meie koguduste jaoks pakkumas uusi vaatenurki oma teenimistööle kogukonnas, andes uusi võimalusi inimeste kaasamiseks, aga ka Jumala poolt antud loodu harimise ja hoidmise ülesande täitmiseks.

Meeldib 1

Lisa kommentaar