Sangaste kirik sai uue ja ilusa vaiba

Sangaste kirik sai uue ja ilusa vaiba

Värske vaip Sangaste kirikus (Foto: Jüri Teder)

Septembri hakul tähistas endine minister ja kommunikatsioonibüroo Powerhouse omanik Janek Mäggi suurejooneliselt oma juubelisünnipäeva, kutsudes Niguliste kirikusse kokku mitusada prominentset külalist. Kingituse asemel palus Mäggi teha annetuse Sangaste kirikule, kus on leeritatud, ristitud, laulatatud ja taevasesse koju saadetud tema isapoolse suguvõsa liikmed.

Janek Mäggi on võtnud oma südameasjaks kõigi Eestimaa kirikute renoveerimise, kuid Sangaste kirik on talle eriti hingelähedane. Sünnipäevalised polnud kingitustega ka kitsid ning Sangaste kiriku jaoks annetati kokku enam kui 37 000 eurot.

Töid, mida kogutud raha eest teha, on järjekorras mitmeid, kuid juba nüüd on üks konkreetne, silmaga nähtav ja käega – ning jalaga – katsutav tulemus saavutatud. Nimelt vahendab Janek Mäggi oma sotsiaalmeedia-kontol: “See on muidugi algus, aga esimese asjana panime jõuludeks maha tuttuue vaiba. Koguduse juhatuse esimees Jüri Teder saatis värske pildi. Sangaste kirikust saab lähiaastatel prillikivi. Me teeme selle koos ära. Aitüma kõigile. Kui jõulude ajal kirikusse lähete, tehke kirikule nii suur annetus, kui suudate. See on Jumalale meelepärane tegu.”


Vaata ka:

Lisa kommentaar