Tartu Pauluse kirikus käinud vargad tõid korjanduskarbi tagasi

Tartu Pauluse kirikus käinud vargad tõid korjanduskarbi tagasi

Foto: Kristjan Luhametsa Facebooki leht (kiriku valvekaamera)

Kaks varast, mees ja naine, külastasid Tartu Pauluse kirikut esmaspäeva lõunaajal. “Eile käisid vargad Tartu Pauluse kirikus. Kas tunnete ära?,” kirjutas koguduse õpetaja Kristjan Luhamets Facebookis ja postitas kaamerasalvestiselt tehtud fotod. Ta tegi avalduse ka politseile. “Nende üles leidmine on kasulik ja vajalik eelkõige nendele inimestele endale, kes annetuskarbi ära viisid, et päästa neid hullemast, kuhu nad võivad elus sattuda,” rääkis ta ajalehele Postimees.

Luhamets kommenteeris lehele, et koos tegutsenud mees ja naine viisid ära küünalde aluse küljes oleva korjanduskarbi. “See oli väike metallist, luugiga, kinnitustega, lukustatav annetuskarp küünalde aluste juures. Nad pidid vaeva nägema, et see lahti monteerida ja kaasa võtta. Annetuskarp asus kolumbaariumis, kus asuvad urnid,” avaldas Luhamets ja lisas, et karpi oli hiljuti tühjendatud ja kahju ilmselt suur pole, aga tegu on inetu.

Sotsiaalmeedia kaudu juhtunust teatamine kandis vilja: vaimulikule saadeti pikanäpumeeste kontaktid ja nii oli võimalik nendega ühendust võtta. Täna veidi pärast kolme tulid mees ja naine tagasi kirikusse, kirjutas Postimees. “Nad tunnistasid. Kahetsesid. Palusid andeks. Said andeks,” kinnitas Luhamets. Tagasi tõid siiski vaid korjanduskarbi. “Raha lubasid tuua järgmisel nädalal,» ütles Luhamets lehele, lisades, et nüüd, kuu lõpus olid mehel ja naisel taskud tühjad.

“Lubasin neil alati tulla, kui kõht on tühi, sest Pauluse kirikus on supiköök olemas. Väga mitmesugust abi on olemas, aga olge ausad ja ärge varastage,” kõlas kirikuõpetaja sõnum. 

Lisa kommentaar