Urmas Viilma: Paljude suurte konfliktide taustal on kultuuriline ja usuline konflikt

Urmas Viilma: Paljude suurte konfliktide taustal on kultuuriline ja usuline konflikt

Urmas Viilma (Autor/allikas: Priit Mürk/ERR)

Paljude suurte konfliktide taustal on kultuuriline ja usuline konflikt. Et seda mõista, peaksid Eesti inimesed olema paremini ettevalmistatud, ja selleks ongi koolidesse vaja usundiõpetust, vahendab Rahvusringhääling peapiiskop Urmas Viilma poolt Anne Raistele antud aastalõpuintervjuud.

Peapiiskop Urmas Viilma jagas oma mõtteid käesoleva aasta märksõnade kohta, rõhutades majanduslanguse ja ühiskondlike pingete väsimust ning Ukraina sõja pikaajalist mõju.

Oluline teema on ka koguduste majanduslik olukord, kus annetuste vähenemine ja energiahindade tõus on tekitanud väljakutseid. Viilma rõhutas, et vaatamata raskustele vaatab kirik alati pikas perspektiivis ning koguduste ühinemist peetakse tõenäoliseks, eriti väikestes maakohtades, kus elanikkond väheneb.

2023. aasta lõpul valitud uutelt piiskoppidelt värsket energiat ja ideid ning rõhutab kontakti noortega koguduse liikmete järelkasvu saavutamiseks. Samuti toob ta esile keskkonna- ja loodushoiu teema tähtsust kirikus ning koostöövõimalusi riigiga.

Usundiõpetuse teema on olnud laual aastakümneid ning Viilma rõhutab vajadust parema hariduse ja mõistmise järele, eriti kultuuriliste erinevuste ja religioossete teadmiste osas.

Järgmisel aastal on EELK-s oodata mitmeid olulisi sündmusi, sealhulgas vaimulikku laulupidu ja kirikupäeva ning uute piiskoppide ametisse asumist.

Loe pikemalt:

Meeldib 1

Lisa kommentaar