Advendiaja 4. pühapäev

Advendiaja 4. pühapäev

Olge ikka rõõmsad Issandas! Taas ma ütlen: Olge rõõmsad! Issand on ligidal! (Fl 4:4,5b)

Õp Enn Auksmanni mõtisklus 4. advendipühapäeval A.D. 2023

Tänased piiblilugemised: Ps 130:5-8 (v Ps 102:14,16-17,20-22)   Js 29:17-19   Rm 15:8-13   Mt 1:18-24

Neljas advendipühapäev on pühendatud Jeesus-last ootavale Maarjale, Issanda emale. Meie Lunastaja ema ootus ja Jumala rahva jõuluootus kuuluvad kokku.

Võime kujutada ette Maarja ja Joosepi olukorda teel Petlemma ja seal olles. Võimalik, et püha Joosep oli Naatsaretis kõik ette valmistanud lapsukese sündimiseks: vahest oli tal valmis häll, millesse vastsündinu asetada ja üldse võimalikult hubased tingimused ema ning lapse jaoks. Nüüd aga tuli kõik see jätta ja okupatsioonivõimude nõudel rännata Petlemma, et bürokraatidel oleks lihtsam rahvast koorida. Neile ei antud aset majas – milliste tunnetega võisid Maarja ja Joosep seda uudist vastu võtta? Kas võis neis olla ka etteheiteid Jumalale – läbisegi usuga, et kui see laps juba nõnda imeliselt on eostatud, küllap siis Jumal ka kõige muu eest hoolt kanda võtab?

Me palvetame: Issand, meie Jumal, me rõõmustame koos Neitsi Maarjaga Sinu suurte tegude üle. Valmista meie südamed vastu võtma rõõmusõnumit Päästja sündimisest ja lase sellel uuendada meie elu ning teha meist rahu ja armastuse saadikud. Seda palume Jeesuse Kristuse, Sinu Poja, meie Issanda läbi.


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar