Vaimulikele anti üle teenetemärgid

Vaimulikele anti üle teenetemärgid

Õp Naatan Haamer kõnelemas Tartu Tähe aunimetust vastu võttes 22.02.2023 (Foto: kuvatõmmis videoülekandest)

21. veebruaril andis president Alar Karis üle riiklikud teenetemärgid. Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvis EELK Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru.

22. veebruaril tunnustati oma linna teenelisi kodanikke Tartus, kus Tartu Tähe aunimetuse pälvis hingehoidja õp Naatan Haamer.

Õpetaja Naatan Haamer, kes on hingehoidja nimetust kandnud pisut üle 30 aasta, tõdes autasustamistseremoonia tutvustavas videos, et hingehoidja ametinimetusega kaasneb spirituaalne hoiak; tegeleda tuleb nendegi küsimustega, mis ei mahu materiaalse maailma piiridesse. Hingehoidjad üldiselt on aga saanud ettevalmistuse ja teadmised tegutsemiseks kriisiolukorras, kinnitas ta.

Hingehoidja tööelus tuleb tegeleda keeruliste olukordadega, tõdes Naatan Haamer. Seetõttu on oluline oma koormad, kokku kogutud mured mõttes jõe sillal seistes ära anda.

Seda mõttekäiku jätkas Haamer Tartule viidates: jõgi mõjub linnale tervendavalt, sest midagi ta toob ja midagi ta võtab kanda – jõgi voolab läbi linna puhastaval moel edasi. Tõdemus, et kaks korda samasse jõkke ei saa astuda, aitab meil mõista ümbritsevat maailma ja elu.

Hingehoidja rõhutas oma kõnes just usalduse tähtsust ning pöördus tänades eriti nende poole, kes on teda usaldanud oma elu pöördelistel hetkedel. Haamer lisas, et peab linna kõrget autasu tunnustustuseks kogu vaimse tervise valdkonnale.

Õpetaja Leevi Reinaru sõnas ajalehele Lääne Elu, et temale osaks saanud tunnustus kuulub samavõrd ka igale koguduseliikmele, koostööpartnerile, sõbrale ja pereliikmele. „Olen Lääne-Nigulas koos armsa abikaasaga oma kohuseid täitnud nii hästi, kui olen osanud. Õnneks võttis kogudus mu hästi vastu ja koostöö on sujunud 40 aastat, nii Lääne-Nigula koguduses, aga ma ei saa kõrvale jätta ka Noarootsi ega ka Nõva kogudust, mis kõik on pikka aega olnud minu teenida,“ sõnas endine Lääne-Nigula koguduse õpetaja ja praegune abiõpetaja ning EELK misjonikeskuse juht.

Vaata ka:

Lisa kommentaar