Anne Burghardt: Kõik, mida teete, sündigu armastuses

Anne Burghardt: Kõik, mida teete, sündigu armastuses

Luterliku Maailmaliidu peasekretär Anne Burghardt tuletab oma uusaastaläkituses kristlastele meelde kutset armastada Jumalat ja teenida ligimest

LML-i peasekretär õp. Dr Anne Burghardt kõnelemas LML-i assambleel Krakowis. LML/Albin Hillert

Oma 2024. aasta uusaastasõnumis tuletab Luterliku Maailmaliidu (LML) peasekretär dr Anne Burghardt kristlastele meelde nende kutsumust armastada ühtaegu nii Jumalat kui ka ligimest. See kaksikkäsk kutsub LML-i osadust jagama maailma pimeduses Kristuse juhatavat valgust, pakkudes lootust ja julgustades “meid minema kõikjale maailma ja teenima kõiki inimesi”.

Burghardt mõtiskleb ühelt kalendriaastalt teisele liikumise üle. Kuigi maailmas on palju muid kalendreid ja ajalugemissüsteeme, asuvad paljud LML-i liikmeskirikud riikides, mis kasutavad Anno Domini (AD) kalendrit, mis on seotud “selle väikese lapse sünniga, kelle maailma tulek juhtus peaaegu märkamatult.” Ta märgib, et Jeesuses kehastunud armastuse kaudu sisenes Jumal maailma kõigi selle võitluste ja kannatuste, aga ka rõõmude ja õnne sekka.

Kuna järjekordne aasta annab teed uuele, kutsub peasekretär ülemaailmset luterlikku osadust mõtisklema selle üle, kuidas kalendri 365 päeva mõõta. Kas see seisneb „saavutatud ja saavutatud asjades, saadud õppetundides, tehtud reisides, loetud raamatutes? Või milleski muus?” Tsiteerides vennastekoguduse Loosungiraamatu 2024. aasta märksõna „Kõik teie asjad sündigu armastuses!”, loodab ta, et need sõnad võivad anda juhiseid ja suunda selle kohta, kuidas uut aastat saab mõõta.


Loe pikemalt: