Eesti Kirik 03.07.2024 (digileht)

Eesti Kirik 03.07.2024 (digileht)

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 3. juulil Issanda aastal 2024 (digileht)

Möödas on kauaoodatud kirikupäev ja vaimulik laulupidu „Rõõm üle maa“ Viljandis. Eesti Kirik tegi sündmuselt koostöös Plussmeedia ja Tartu Pastoraadiga kahel päeval ehk reedel ja laupäeval otseülekandeid misjonitelgist ja usutles korraldajaid ning pidulisi. Otseülekandeid on võimalik järelvaadata Eesti Kiriku digilehes.

Oleme ka otseülekande erinevad osad eraldi ära märkinud, et oleks kergem üles leida endale huvitavat osa. Otseülekande sees leiate lisaks misjonitelgi programmile 18 usutlust. Otseülekandesse panustasid saatejuhid Liina Raudvassar (Eesti Kirik) ja Kätlin Liimets (Eesti Kirik), režissöör Joonas Taniloo (Eesti Kirik), operaator Madis Kask (Plussmeedia) ja produtsendid Madis Kask ja Mattias Haamer (Tartu Pastoraat).

Pakume ka ülevaateartiklit suursündmusest Viljandis ja mitmeid fotogaleriisid.

Kirikupäeval, 29. juunil sai misjonitelgis näha etendusi „Noa laev“ ja „Karjapoisist kuningaks“, mida mängis Eesti Lastemisjoni nukuteater Talleke, kes on Piibli-teemalisi näitemänge etendanud üle 30 aasta. Pakume huvilistele vaadata etenduste salvestisi.

Kirikupäeva raames toimus 29. juunil misjonitelgis paneeldiskussioon „Kuhu noored jäid? Kiriku põlvkondade dilemma“, mida juhtisid assessor Mattias Haamer ja usuteaduse instituudi dekaan Liina Kilemit. Vestlusring on salvestatud Eesti Kiriku otseülekandest, mis toimus koostöös Plussmeedia ja Tartu Pastoraadiga.

Kirikupäeval, 29. juunil toimus Viljandi Pärimusmuusika Aidas Eesti muusika- ja teatriakadeemia muusikateaduse professori Toomas Siitani loeng „Kelle laule me laulame?“, kus tuli vaatluse alla protestantlik kirikulaul. Loeng püüdis vastuseid leida sellistele küsimustele: miks on luterliku kirikulaulu traditsioon sellisena kujunenud; millal sündis eestikeelne kirikulaul ja kas meil on ainult üks rahvakeelne laulutava; mis on rahvakoraal ja kas Eestis on ka vaimulikke rahvalaule? Täname Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli oreliõpetajat Urmas Tanilood, kes tegi külalisena Eesti Kiriku salvestise!

Eraldi salvestisena saab näha veel 29. juunil toimunud Rannu koguduse õpetaja Robert Bunderi noortele mõeldud piiblitundi „Rõõm Issandas“.

Rubriik „Sõnaviibe sajandi tagant“ viib meid 3. juulisse 1924. Anname ülevaate, mis teemad olid sajandi eest aktuaalsed.

Pühapäeva teemat avab praost Hedi Vilumaa ja jutluse on kirjutanud Tartu praostkonna vikaarõpetaja Kaido Soom.


Vaata ka: