Eesti Kirik 27.03.2024

Eesti Kirik 27.03.2024

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 27. märtsil Issanda aastal 2024

Eesti Kirik 27.03.2024

„Ja siiski ei ole muud teed Isa juurde rõõmusse kui ristitee,“ märgib esilehe vaimulikus mõtiskluses EELK aasta vaimulik 2023 Toomas Nigola. Artikkel „Jumal armastab omi lõpuni“ kutsub lugeja risti alla suure reede meeleollu.

Kuidas ma vaatan Jeesusele, küsib juhtkirjas piiskop electus Ove Sander. Ta vaeb küsimust, millisena näeb Jeesust meie tänane luterlik teoloogia; kas on sellesse imbunud poliitmesssia ja eduteoloogia elemente.

„Sel aastal võime tähistada ka meieisapalve eesti keelde tõlkimise juubeliaastat, sest möödub 500 aastat Kullamaa vakuraamatu ehk Kullamaa katekismuse kirjutamise algusest,“ kirjutab peapiiskop Urmas Viilma ja kutsub kõiki liituma meieisapalve koolugemisega suurel neljapäeval kell 11.45.

Kõik kirikud tuleb korda teha – see on heategu!, kinnitab kolumnist Janek Mäggi. Ta on nõus, et kirikute kordategemise toetamist on ühiskonnas märgatud, aga siiski ollakse tee alguses ja igaüks võiks endalt küsida, milline on tema panus.   

Täna, 27. märtsil avab Viru sinod Narvas EELK kevadise sinodihooaja. Eesti Kirik usutleb enne esimest sinodikoosolekut peapiiskop Urmas Viilmad. Mis on algava sinodihooaja märksõnad?

Tänavu sajandat juubelit tähistava Eesti katoliku kiriku peapiiskop Eduard Profittlichi (1890-1942) pühakuks kuulutamise heaks on Marge-Marie Paas tegutsenud aastaid. Õigusega saab tema panust võrrelda mitmekordse doktorikraadiga. 

Eesti suurimal turunduskonverentsil Password 2024 kuulutati  20. märtsil välja aasta turundustegu 2023 auhinnad. SA EELK Toetusfond ehk Kirikufond pälvis hinnatud üleriigilise tunnustuse avaliku sektori kategoorias.

Kristus ristil on vaikse nädala olulisim sümbol. Just see on Jaanus Eensalu näituse „Pühenduspildid poosides“ juhtmotiiv. Kunstniku isikust ja loomingust tuleb juttu Kätlin Liimetsa usutluses.

Jumal ei jäta inimest üksi ka vaevas, kinnitab hingehoidja Veelika Jõgi, kes aga teab oma praktikast, et inimesed üldiselt väldivad kannatustele mõtlemist kui ebameeldivat ja väsitavat.

Muutus on patu ülestunnistuse kaugusel, kinnitab lehejutluses piiskop emeeritus Joel Luhamets. „Ta tuleb nagu päike ja vihm, mis looduse uuendab ja värske elu haljendama paneb,“ võtab piiskop Kristuse surnuist üles tõusmise kirjeldamiseks appi prohveti retoorika. 

Eesti Kirik soovib oma lugejatele head suurt nädalat. Ilma surmata poleks üles tõusmist. Häid pühi!


Vaata ka: