Harju Elus ilmus uusaastaintervjuu peapiiskopiga

Harju Elus ilmus uusaastaintervjuu peapiiskopiga

Ajalehe Harju Elu tänases (05.01) numbris ilmus aastavahetusintervjuu, mille peapiiskop Urmas Viilma andis ajakirjanik Askur Alasele.

Peapiiskop Urmas Viilma (Olev Mihkelmaa)

Kõneks tuleb nii see, kuidas Urmas Viilma jõudis vaimuliku ameti pidamiseni, kui ka traditsioonide tähtsus ning kujutlus sellest, et eestlased olevat usuleige rahvas. Räägitakse kiriku rollist hädaliste aitamisel ning peapiiskopi suhtumisest mitmesugustesse keha ja vaimu arendamiseks mõeldud idamaistesse praktikatesse.

Kõneldes usundiõpetuse olulisusest üldhariduse osana märgib peapiiskop, et tänapäevases avatud maailmas, kus kohatakse sageli võõraste kultuuride esindajaid, ei ole mõistlik jääda harimatuks religioonide ja kultuuride osas. Moslemiks või kristlaseks olemine pole miski, mis kuuluks üksnes ajaloo või kunstiõpetuse valda. Ka ükski ühiskonnaõpetuse kursus ei suuda ära katta kasvõi viie suurema religiooni põhisisu ning kombeid.

Oma uusaastasoovina eesti rahvale nimetab peapiiskop rahu selle mitmes tähenduses.

Pikemalt saab lugeda Harju Elu 05.01.2024 artiklist “Peapiiskop Urmas Viilma: soovin rahu nii maailmale kui igaühe südamesse”.


Loe edasi:

Meeldib 1