Jüripäeval pühitsetakse Tallinnas kolm piiskoppi

Jüripäeval pühitsetakse Tallinnas kolm piiskoppi

Novembri lõpul Tallinnas kogunenud Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku XXXI Kirikukogu otsustas toetada peapiiskop Urmas Viilma ettepanekut valida EELK uuteks piiskoppideks Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander, Viljandi Jaani koguduse õpetaja praost Marko Tiitus ja Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja praost Anti Toplaan. Kõik kolm pühitsetakse piiskoppideks jüripäeval, 23. aprillil Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus.

Ordinatsioonijumalateenistus algab Toomkirikus jüripäeva keskpäeval ja sellest teeb ülekande ka Pildiraadio. Jumalateenistusel teenivad EELK ja tema partnerkirikute piiskopid ning seal osaleb ka suur osa EELK vaimulikest. Kirikusse tulijail palutakse saabuda aegsasti enne jumalateenistuse algust.

Kõik on teretulnud osalema ka jüripäeva eelõhtu vespril (õhtupalvusel), mis algab Tallinna Toomkirikus esmaspäeval, 22. aprillil kell 18.

Uued piiskopid hakkavad toetama peapiiskoppi tema töös. Peapiiskopi plaan on anda Anti Toplaanele piiskoplik vastutus Lääne-Eesti praostkondade eest, Marko Tiituse Lõuna-Eesti praostkonnad ning Ove Sanderi hoolde Põhja- ning Välis-Eesti kogudused. Peapiiskop ise jääb kandma piiskoplikku hoolt Tallinna koguduste eest.

Uute piiskoppide introduktsioonid piiskopkondades või tööpiirkondades – sõltuvalt EELK Kirikukogu otsusest 30. aprillil – toimuvad järgnevalt: Ove Sanderil 1. mail kell 12 Tallinna Toomkirikus, Anti Toplaanel 9. mail (taevaminemispühal) kell 12 Kuressaare kirikus ning Marko Tiitusel 20. mail (II nelipühal) kell 12 Viljandi Jaani kirikus.

Piiskop vastutab ülemkarjasena kirikus õpetuse ja vaimulike ordineerimise eest. Apostlite järjepidevuse kandjana juhib ta kirikut ning on kiriku järjepidevust ja ühtsust esindav hingekarjane.

Meeldib 1