Konsistoorium koguneb arutama, kuidas Ukraina kogudusi aidata

Konsistoorium koguneb arutama, kuidas Ukraina kogudusi aidata

Peapiiskop Urmas Viilma (Foto: Toomas Nigola)

Peapiiskop Urmas Viilma saatis 27. veebruaril, pühapäeval enne paastuaega vaimulikele, kogudustele ja allasutustele ringkirja, milles informeerib kõiki kiriku juhtkonna edasistest sammudest seoses sõjalises rünnakus kannatava Ukraina sõsarkiriku abistamisega. “Sündmused Ukrainas on muutnud meid ärevaks mitmes mõttes. Lisaks hirmule ja teadmatusele valitseb ka omamoodi jõuetuse tunne – tahaks midagi teha ära, et aidata Ukraina inimesi ja anda oma panus,” kirjutas peapiiskop Viilma.

Seekordses tuhkapäeva karjasekirjas on eritähelapanu all sõda Ukrainas, informeeris peapiiskop Viilma ja lisas, et teisipäeval koguneb konsistoorium arutama, millised on meie kiriku võimalused Ukrainat aidata. “Oleme olnud ühenduses Ukraina luterlastega ka otse. Püüame saada vahetut infot, mida nad enim vajavad ja kuidas saame neid aidata. Edastame peagi vajaliku info selle kohta ka kogudustele.”

Seni kutsus peapiiskop kogudusi üles osutama abi annetades mittetulundus- ja abiorganisatsioonidele, kelle kohta oli infot ka möödunud reedel saadetud kirjas: Eesti Punase RistiUkraina KultuurikeskuseMTÜ Mondo ja Eesti Pagulasabi kaudu. Samuti aitab abivajajaid EELK Diakoonia- ja Ühiskonnatöö Sihtasutus, kuhu oodatakse annetusi märgusõnaga “Living Hope“ ja mille arveldusarve on EE691010220271814222.

Urmas Viilma palus kirikuvalitsusele endast täiendavalt teada anda kogudustel, kel on võimalik põgenikke vastu võtta ning lisas, et vastav tegevuskava on kooskõlastamisel. “Tean, et meil on juba kogudusi, kes põgenikke oma kiriku, kogudusemaja või laagrikeskuse kontekstis on valmis vastu võtma. Kaardistage oma võimalused ja peagi küsime selle kohta kõigilt konkreetsemalt infot,” ütles kirikupea.

Viilma kutsus eesolevale paastuajale mõeldes kogudusi üles: “Palvetagem lakkamata eelolevatel nädalatel meie kogudustes toimuvatel jumalateenistustel ja erinevatel palvustel Ukraina rahva ja iseseisvuse pärast ning selle eest, et sõjategevus lakkaks ja saabuks rahu. Lisaks, säilitagem ka ise rahu oma südames, hinges ja omavahelistes suhetes.”

Lõpetuseks kirjutas peapiiskop Viilma: “Kinnitagu meid apostel Pauluse sõna: “Ja teie südameis valitsegu Kristuse rahu, millesse te olete kutsutud ühe ihuna.” (Kl 3:15)” 

Meeldib 1

Lisa kommentaar