Peapiiskop Viilma kohtus Saksamaal Ukraina luterliku kiriku juhi Pavlo Shvartsiga

Peapiiskop Viilma kohtus Saksamaal Ukraina luterliku kiriku juhi Pavlo Shvartsiga

Peapiiskop Urmas Viilma ja Ukraina Saksa Evangeelse-Luterliku kiriku piiskopi Pavlo Shvartsi kohtumine leidis aset 7. oktoobril Eisenachis.

“Saksa juurtega luterlik kirik valdavalt õigeusklikus ja kreeka-katoliiklikus Ukrainas on EELK partnerkirik. Just selle kiriku diakoonia organisatsioonile oleme saatnud Ukraina toetuseks Eestis kogutud annetused,” kirjutas Urmas Viilma oma Facebooki lehel. Piiskop Pavlo Shvarts avaldas tänu abi, annetuste ja palvete eest.

Peapiiskop Viilma kutsus Ukraina luterlaste kirikupea veel sel aastal Eestisse. “EELK on annetanud piiskop Pavlo Shvartsile EELK Teeneteristi I järgu ning sõit Eestisse annaks võimaluse selle üle andmiseks.” Peagi selgub, kas visiit võiks vastu talve olla võimalik. Peapiiskop lisas, et arutati ka Luterliku Maailmaliidu delegatsiooni võimalikku sõitu Ukrainasse järgmise aasta esimeses pooles.

Peapiiskop uuris ametivennalt ka kiriku olukorra kohta ning kuidas suudetakse sõjast hoolimata oma igapäevaeluga edasi minna. Ta teeb saadud infost kokkuvõtte: “Olukord Ukrainas on piirkonniti erinev. On kohti, kus suur osa inimesi on sõja eest põgenenud, kuid ka kohti, kus kogudused kasvavad. Kui parasjagu õhuhäiret ei ole, peetakse igas koguduses pühapäeviti jumalateenistusi. Nädala sees keskendutakse abi laialijagamisele ja inimeste aitamisele.”

Lisa kommentaar