EELK tänab ja tunnustab

EELK tänab ja tunnustab

Tänavusel erilisel aastal tunnustatakse teenekaid kiriku töötegijaid, toetajaid ja vabatahtlikke abilisi samuti tavapärasest erinevalt: tänujumalateenistuse asemel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus antakse autasud pidulikult kätte kodukohale lähemal toimuvatel jumalateenistustel. Tänu ja tunnustus kiriku ustavatele töötegijatele!

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Teeneterist antakse vaimulikule või ilmiktöötajale, kes on ustavalt ja eriti väljapaistvalt või pikaajaliselt teeninud Eesti Evangeelset Luterlikku Kirikut või mõnel EELK tegevusalal osutanud märkimisväärseid teeneid. EELK Teeneteristi võivad pälvida ka inimesed, kes ei ole EELK teenistuses. Teeneteriste on välja antud alates 2006. aastast.

Tänavu saab EELK teeneteristi I järgu ordeni Inglise Kiriku Rochesteri piiskopkonna piiskop James Langstaff, keda kirik tunnustab pikaajaliste partnerlussuhete hoidmise ja edendamise eest.

EELK teeneteristi II järgu ordeni saavad: Tallinna Jaani koguduse koorijuht Aivi Otsnik, assessor, Nõmme Rahu koguduse õpetaja ja sotsiaalministeeriumi peakaplan Ove Sander, ajalehe „Eesti Kirik“ peatoimetaja Sirje Semm ja assessor, Viljandi praostkonna praost
Marko Tiitus.

EELK teeneteristi III järgu ordeni saavad kultuuriministeeriumi nõunik Madis Järv, skulptor Mati Karmin, poliitik Mariann Kelam,  Ida-Harju praostkonna praost ja Jõelähtme koguduse õpetaja Margus Kirja,  Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse nõukogu liige Enn Kunila, Nõmme Rahu koguduse organist-koorijuht Imbi Laas, ettevõtja ja ühiskonnategelane Indrek Laul, Toomkooli taasavamise ja arengu toetaja Peep Mühls, ühiskonnategelane ja poliitik Lagle Parek, näitleja ja lavastaja Lembit Peterson, ajalehe Eesti Kirik teoloogiline konsultant, õpetaja Kaido Soom, Pärnu Immaanueli baptistikoguduse pastor Joosep Tammo, Karula koguduse õpetaja Enno Tanilas ja kirjanik ning luuletaja Leelo Tungal. Veel antakse välja kaheksa EELK Teeneteristi tunnustusmärki, seitse EELK koostöömedalit, 56 EELK aukirja.

Tänatakse ka tublimaid vaimulikke, juhatuse esimehi, kirikumuusikuid, laste-, noorsoo- ja diakooniatöö tegijaid ning antakse välja meediapreemia.

Aasta vaimulik 2019 – Matthias Burghardt, Keila ja Saksa koguduse õpetaja

Aasta juhatuseesimees 2019 – Raivo Erm, Rapla koguduse juhatuse esimees

Aasta kirikumuusik 2019 – Mart Siimer, Rakvere koguduse organist, helilooja

Aasta noortetöö tegija 2019 – Tene Metsma, Järva-Jaani koguduse noortetöö juht                      

Aasta lastetöö tegija 2019 – Kristiina Lõhmus, Elva koguduse lastetöö tegija                     

Aasta sündmus 2019 – Tallinna Toomkool 700                                               

Aasta diakooniatöötaja 2019 – Marelle Erlenheim, diakoonia- ja ühiskonnatöö sihtasutuse projektijuht                            

Aasta diakooniategu 2019 – Haiglakaplanaadi asutamine, Ove Sander, õp assessor                       

Meediapreemia – Toomas Nigola, Põlva koguduse õpetaja, konsistooriumi avalike suhete assistent


Vaata lisaks:

Meeldib 2