Jaan Tammsalu: “Me ütleme oma seisukoha välja. Kas seda arvestatakse või mitte, ei ole enam meie teha.”

Jaan Tammsalu: “Me ütleme oma seisukoha välja. Kas seda arvestatakse või mitte, ei ole enam meie teha.”

„Kui peapiiskoppi on meedias väga selgelt sarjatud poliitikasse sekkumise pärast ja küsitud, kas kirik ikka peab suhtlema peaministri ja teiste ministritega ning kas kirikul ei ole midagi muud teha kui võimuladvikuga juttu ajada, siis ma arvan, et kirik ei tohiks vaikida, kui võimul olevad inimesed teevad vigu,“ kirjutab Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu täna ajalehes Postimees ilmunud arvamusloos.

Jaan Tammsalu (Tallinna Jaani kiriku ja koguduse Facebooki leht)

Jaan Tammsalu ütleb, et ei näe ka mitte mingit küsimust, kui kirikujuhid ka riigi-, valla- ja linnajuhtidega aktiivsemalt suhtlevad ning selle asemel, et oma arvamus välja öelda meedias, toovad kiriku ja enda kui vaimuliku seisukoha välja omavahelises vestluses. Ta tunnistab, et on linnapead ja peaministrit ka telefoni teel heade tegude ja ütlemiste eest tänanud ning peab sedagi täiesti loomulikuks.

Jaani koguduse õpetaja leiab, et kirik võib ja peabki oma seisukoha välja ütlema, kui see on olemas mingites asjades, mille üle ühiskonnas palju arutatakse. „Vastasel korral oleks see nagu lambi vaka alla peitmine, mille eest Jeesus meid väga hoiatab,“ ütleb vaimulik ja lisab: „​Me ütleme oma seisukoha välja. Kas seda arvestatakse või mitte, ei ole enam meie teha.“ Samuti on ajakirjandusel on alati võimalus valida, kas neid seisukohti paljundada või millise nurga alt neid käsitleda, nendib õpetaja Jaan Tammsalu.

Loe lisa:

Jaan Tammsalu: Mõtisklusi kiriku ja meedia suhetest, postimees.ee 27.10.2020