Kalender “Eestimaa kirikud 2021” jätkab taastatud pühakodade tutvustamist

Kalender “Eestimaa kirikud 2021” jätkab taastatud pühakodade tutvustamist

Eesti Kiriku toimetus on 22 aastat välja andnud seinakalendrit Eestimaa kirikutest. 2021. aasta kalender saab jätku selle aasta kalendrile, kus tutvustatakse uusi ja uuele elule ärganud erinevate kristlike konfessioonide ajaloolisi pühakodasid taasiseseisvunud Eestis.

Lisaks EELK pühakodadele on kalendris esindatud kolm metodisti kirikut (Tallinnas, Tartus ja Pärnus), Tartu Salemi baptistikirik, EAÕK metropoliidi katedraalkirik Tallinnas ja Arvo Pärdi keskuse kabel Laulasmaal.

Uue kalendri esikaanel on fragment Arvo Pärdi keskuse kabeli maalingust: Kristus koos Athose pühade isade Siluani ja Sofroniga; tagakaanel Haapsalu toomkiriku altar.

Tutvustatud EELK kirikutest võib tinglikult uueks pidada vaid Jõgeva lasteaiast ümber ehitatud pühakoda. Nii Peeteli kirikul, Haapsalu toomkirikul, Halliste, Paldiski ja Viljandi Jaani kirikul on auväärne ehitusajalugu, kuid pühakoja funktsioonis on need hooned taas pärast kogudusele andmist ja ülesehitamist. Kalendri väljaandmist on toetanud EKN ning E.E.L.K. Los Angelese kogudus. Pildid tegi Endel Apsalon.

Kalendrit saab tellida ajalehe Eesti Kirik toimetusest (sirje.kasemaa@eelk.ee) ja osta Tartu Pauluse kiriku raamatupoest, Logose raamatupoest Tallinnas, Rahva Raamatusse ning Apollo kauplustest.