Portaal sinuabi.ee annab kristlikku hingeabi

Portaal sinuabi.ee annab kristlikku hingeabi

Eesti Kirikute Nõukogu eetika ja eluväärtuste töörühma, sihtasutuse Väärtustades Elu, Ühiskonnatöö Sihtasutuse ja sotsiaalministeeriumi kaplanite koostöös on sündinud hingeabi pakkuv platvorm sinuabi.ee, mis võimaldab abivajajal jagada oma mure või esitada küsimuse, saada abi teiste küsimustest-vastustest (foorum) ja teemakohastest linkidest (artiklid, videod jms materjalid), leida EKN liikmeskirikutega seotud vaimulike, hingehoidjate või kristlastest spetsialistide-psühholoogide kontakte ja võtta nendega ühendust.

Erilist tähelepanu pälvivad teemad: pinge, jõuetus, üksildus, stress, ärevus, hirm, väsimus, vägivald, eksistentsiaalsed probleemid, lein jms. Teenus on esmalt veebi- ja tekstipõhine ning mõeldud eelkõige neile, kes otsivad abi kristlastelt.

Veebikeskkonna korraldaja vaatab esitatud küsimused igapäevaselt läbi ja saadab need, mis vastavad sinuabi.ee teenuse põhimõtetele ja sisule, spetsialistile vastamiseks. Samas on igaühel võimalik pöörduda oma küsimuse või murega ka otse vaimuliku või hingeabi spetsialisti poole veebilehel avaldatud e-posti teel.

Esialgu tähendab sinuabi.ee keskkonnas olemine inimeste küsimustele kirjalikku vastamist paari päeva jooksul.